Gheorghe Flutur anunță că magistrala de gaz natural e la doar 10 kilometri de Vatra Dornei și cere autorităților locale să pregătească rețeaua de distribuție locală. Deputatul Angelica Fădor: racordarea populației la rețeaua de gaz metan se va face gratuit//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că lucrările la magistrala de gaz natural Pojorâta-Vatra Dornei avansează în ritm alert și că din cei 23 de kilometri de conductă care trebuie montată au fost deja efectuate lucrări pe o distanță de 13 kilometri.

Potrivit lui Flutur, până în vara anului viitor se vor finaliza lucrările și pentru cei 10 kilometri de conductă magistrală pentru că firma care execută montarea conductei se ține de treabă și că în 5 luni de la începerea lucrărilor s-au montat peste 13 kilometri de conducte.

„Ei sunt în avans față de termenele pe care le au în contract. Îi felicit și le mulțumesc și îmi exprim speranța ca în vara-toamna anului viitor să ajungă conducta de gaz metan la Vatra Dornei”, a spus Gheorghe Flutur.

Flutur a menționat că Transgaz a alocat 18 milioane de lei pentru această investiție, iar municipiul Vatra Dornei are o centrală termică pe gaz natural care așteaptă de mulți ani să poată funcționa.

El a mai spus că municipalitatea din Vatra Dornei va trebui să pregătească rețeaua de distribuție a gazului natural în oraș și că autoritățile locale vor trebui să se implice.

Flutur a subliniat că această investiție înseamnă o protecție asupra pădurii, înseamnă civilizație și dezvoltare.

El a mai spus că va trebui deblocată o porțiune de 3 kilometri unde sunt proprietari de terenuri care vor face contracte de pază cu Romsilva și apoi contracte cu Transgaz.

„Este un mare câștig că această firmă s-a ținut de cuvânt”, a spus Gheorghe Flutur.

Aflată la șantierul acestei conducte, deputatul PNL Angelica Fădor a declarat că pentru Zona Dornelor această conductă de gaz metan este un vis care devine realitate.

Ea a spus că atunci când se discuta despre aducțiunea de gaz natural lumea o privea cu scepticism, dar acum, datorită guvernului PNL și a președintelui CJ Suceava devine realitate.

Fădor a subliniat că este foarte importantă această investiție pentru întreaga zonă pentru că deja primăriile au început să formeze asociații de dezvoltare intercomunitară astfel încât imediat ce va ajunge gazul metan la Vatra Dornei să beneficieze de gaz metan și locuitorii din întreg Bazinul Dornelor.

„Este importantă implicarea Guvernului PNL în racordarea populației la gaz metan. Începând din acest an racordarea este gratuită pentru că de fiecare dată oamenii erau destul de sceptici din cauza costurilor”, a spus Angelica Fădor.  


Intră acum și în grupul de