Inițiatorul legii privind renunțarea la ora de vară, deputatul Bogdan Gheorghiu, spune că 2021 va fi ultimul an când se va mai schimba ora. Dacă vom rămâne pe ora de vară, în luna martie este ultima dată când mai schimbăm ora//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Bogdan Gheorghiu, inițiatorul legii prin care se renunță la trecerea la ora de vară, a declarat la Analiza de Seară de la News Bucovina că inițiativa sa a fost deja tranșată de Uniunea Europeană, iar România trebuie să decidă în acest an la care oră va rămâne.

„În 2021 fiecare țară a UE decide pe ce oră rămâne. Dacă Guvernul României hotărăște că rămâne pe ora de vară, în luna mai schimbăm ora pentru ultima dată. Dacă Guvernul României hotărăște că rămânem pe ora de iarnă, schimbăm ora în martie și în octombrie, când e pentru ultima dată”, a spus deputatul.

El a reamintit că atunci când a inițiat propunerea de renunțare la schimbarea orei a fost luat în derâdere de unii parlamentari PSD de Suceava care ulterior și-au înghițit glumele când au văzut și decizia UE.

Bogdan Gheorghiu a menționat că până în prezent nu a fost luată încă nicio decizie la ce oră va rămâne România, dar el consideră că va trebui să fie GMT+2

„Noi avem ora oficială a României care este GMT+2. Noi am inventat ora de vară din motive economice la acea vreme. E o chestiune inventată de nemți pentru a lungi zi-lumina, dar și pentru a economisi energie”, a spus Gheorghiu.

Analiza de Seară – Ediție Specială, invitat ministrul culturii, dl Bogdan Gheorghiu

Ministrul Culturii, dl Bogdan Gheorghiu este invitatul special al Analizei de Seară – LIVE

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 27 noiembrie 2020

El consideră că acum, în epoca iluminatului ecologic și al aerului condiționat, mai mult se face pagubă cu ora de vară.

„Până la urmă va fi o decizie care se va lua la nivel de guvern”, a spus deputatul care crede că va fi constituit un grup de lucru și că, probabil, va fi și o consultare pe această problemă, precizând că el se pronunță pentru menținerea pe ora GMT+2.


Intră acum și în grupul de