VIDEO//Senatorul USR-PLUS George Mîndruță: Ne asumăm ca 25 la sută din viitorul buget pe infrastructură să fie alocat Moldovei. Din fericire vom avea ministrul Transporturilor


Intră acum și în grupul de

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruță, a declarat, luni, la Subiectul Zilei, că pentru USR-PLUS infrastructura este o prioritate, iar un plus este că USR-PLUS va gestiona Ministerul Transporturilor.

„Infrastructura este o prioritate pentru noi. Am spus-o și în campanie. Noi, parlamentarii USR-PLUS ne-am asumat să luptăm pentru ca 25 la sută din viitorul buget pe infrastructură mare să fie alocat Moldovei. Din fericire, vom avea ministrul Transporturilor ceea ce este un plus”, as pus Mîndruță.

Senatorul sucevean a subliniat că va fi făcut lobby pe lângă Guvern pentru prioritizarea investițiilor în zona Moldovei care are urgent nevoie de infrastructură de transport.

„Mă refer la acel lobby elegant, decent, legal, care se poate face pe lângă Guvern pentru a prioritiza investițiile în România. Noi vrem să renunțăm la acele alocări preferențiale plecând de la principii nesănătoase și anume locul de unde era un ministru sau un secretar de stat. Moldova chiar are nevoie urgentă de investiții și cred că având Ministerul Transporturilor acest lucru se va concretiza cât de curând”, a spus senatorul USR-PLUS.

George Mîndruță a declarat că ar fi bucuros dacă se vor demara aceste investiții pentru că procedurile birocratice există și sunt de durată.

„Pentru mine este importantă și șoseaua ocolitoare a Fălticeniului.Fălticeniul suferă enorm de mult din cauză că lipsește o șosea de centură”, a declarat senatorul.

El a subliniat că alte priorități sunt  Autostrada Siret-Suceava-București și Iași-Tg Mureș.

„Avem nevoie să întretăiem aceste două drumuri pentru a asigura mobilitate, pentru a ajuta mediul de afaceri, investițiile, economia în general”, a declarat George Mîndruță.


Intră acum și în grupul de