Primarul Ion Lungu anunță că se trece la demolarea de garaje și se vor construi parcări supraterane, iar în cartierul Obcini și grădiniță și creșă


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a anunțat că vor fi demolate mai multe garaje provizorii din oraș și că se vor amenaja parcări supraterane, iar în cartierul Obcini și o grădiniță și o creșă.

Lungu a spus că o parcare supraterană va fi amenajată pe strada Ștefan Tomșa, în spatele sediului Primăriei, unde vor fi demolate mai multe garaje.

El a mai declarat că fără a panica pe nimeni, în cartierul Obcini vor fi demolate unele garaje și se va construi o grădiniță cu program normal cu fonduri europene și, dorește și o creșă pentru că pe fonduri europene nu se pot construi grădinițe cu program prelungit.

Primarul a evitat să spună numărul de garaje care vor fi demolate, subliniind că vor fi făcute dezbateri publice pe această temă.

El a spus că și în zona cartrodromului urmează să fie amenajată o parcare supraterană.

„Trecem la dărâmarea de garaje”, a spus primarul care spune că municipalitatea are nevoie de terenul respectiv.  

Ion Lungu a arătat că municipalitatea a pierdut două milioane de euro pentru că nu avea teren în Obcini pentru construcția unei grădinițe, iar un întreg cartier nu are o grădiniță, o creșă.

El a mai spus că în parcarea actuală a pieței centrale va fi amenajată o parcare supraterană.

Primarul Ion Lungu a subliniat că sunt zece locații stabilite în oraș pentru parcări supraterane care vor conduce la descongestionarea traficului.


Intră acum și în grupul de