Primarul Ion Lungu anunță că se trece la demolarea de garaje și se vor construi parcări supraterane, iar în cartierul Obcini și grădiniță și creșă

Primarul Ion Lungu a anunțat că vor fi demolate mai multe garaje provizorii din oraș și că se vor amenaja parcări supraterane, iar în cartierul Obcini și o grădiniță și o creșă.

Lungu a spus că o parcare supraterană va fi amenajată pe strada Ștefan Tomșa, în spatele sediului Primăriei, unde vor fi demolate mai multe garaje.

El a mai declarat că fără a panica pe nimeni, în cartierul Obcini vor fi demolate unele garaje și se va construi o grădiniță cu program normal cu fonduri europene și, dorește și o creșă pentru că pe fonduri europene nu se pot construi grădinițe cu program prelungit.

Primarul a evitat să spună numărul de garaje care vor fi demolate, subliniind că vor fi făcute dezbateri publice pe această temă.

El a spus că și în zona cartrodromului urmează să fie amenajată o parcare supraterană.

„Trecem la dărâmarea de garaje”, a spus primarul care spune că municipalitatea are nevoie de terenul respectiv.  

Ion Lungu a arătat că municipalitatea a pierdut două milioane de euro pentru că nu avea teren în Obcini pentru construcția unei grădinițe, iar un întreg cartier nu are o grădiniță, o creșă.

El a mai spus că în parcarea actuală a pieței centrale va fi amenajată o parcare supraterană.

Primarul Ion Lungu a subliniat că sunt zece locații stabilite în oraș pentru parcări supraterane care vor conduce la descongestionarea traficului.

loading...