Primarul Ion Lungu, amuzat de un schimb de replici între viceprimarul Lucian Harșovschi și liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, în Consiliul Local: Văd candidații din 2024


Intră acum și în grupul de

Ședința Consiliului Local Suceava s-a încheiat, joi, cu un schimb de replici între viceprimarul PNL Lucian Harșovschi și liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, pe tema ridicată de consilierul social-democrat privind anunțarea „cu pompă” a organizării centrelor comunitare de vaccinare din municipiu care nu funcționează.

Viceprimarul Lucian Harșovschi l-a atenționat pe Dan Ioan Cușnir să nu mai facă declarații politicianiste pe sănătatea sucevenilor și a precizat că el a anunțat că municipalitatea s-a pregătit pentru a da în funcțiune centrele de vaccinare conform cerințelor de la nivel central.

Harșovschi a spus că și-ar fi dorit să aibă „o pompă” pentru vaccinuri, dar că situația actuală este generată de criza mondială de vaccin anti-COVID-19

Cușnir a răspuns că nu-și dorește să intre în polemică, dar i-a atras atenția viceprimarului Lucian Harșovschi că în data de 11 ianuarie a anunțat că sunt pregătite centrele de vaccinare comunitare din municipiu.

„Ați anunțat că sunteți pregătiți, dar nu erați pregătiți pentru că ați cerut în 18 ianuarie avizul Consiliului Local pentru schimbarea destinației sălilor”, a spus Cușnir.

Lucian Harșovschi a răspuns că avizul s-a cerut mai târziu pentru că s-a modificat legislația de mai multe ori.

Primarul Ion Lungu a intervenit și a spus că situația a fost generată de graba cu care Guvernul a cerut deschiderea acestor puncte de vaccinare și a menționat că a avut discuții la cel mai înalt nivel.

„În urma discuțiilor de la AMR s-a mers pe ideea că nu mai este nevoie de HCL pentru că oricum aceste spații sunt în proprietatea CL și au fost doar date în administrare la școli, competența de modificare fiind a CL”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că nu a fost o scăpare de-a municipalității.

„Multe lucruri încă se fac pe repede-înainte legat de aceste centre de vaccinare”, a spus primarul care a arătat că s-a suprapus și actuala criză a vaccinurilor.

Ion Lungu a mai declarat că nu a apărat nici ordinul ministrului Sănătății cum se face decontarea cu CAS, cum se vor încheia contractele cu medicii, cum se va face bugetarea.

„Și astăzi mai sunt lucruri de făcut. Noi ca primărie ne-am făcut datoria”, a spus Ion Lungu.

Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a spus că ceea ce a spus primarul are logică.

„Domnule primar aveți dreptate. Explicația dvs are fir logic și sens”, a spus Cușnir care a menționat însă că această prezentare nu are nicio legătură cu „declarația politicianistă” a viceprimarului.

Ion Lungu a arătat că se amuză când vede acest schimb de replici.

„Văd candidații din 2024”, a spus primarul.

Lucian Harșovschi a intervenit și a subliniat că legislația s-a modificat de mai multe ori, că la început era necesar un aviz de funcționare, iar apoi de autorizație.

„Vreau să facem lucrurile așa cum trebuie”,a spus viceprimarul.

El i-a reproșat lui Dan Ioan Cușnir că a adus acuze nefondate și că avea pretenții că acesta este un om informat.

„E vorba de sănătatea sucevenilor și nu trebuie să facem rabat”, a conchis Lucian Harșovschi.


Intră acum și în grupul de