Prefectul Alexandru Moldovan anunță că activitatea de examinare pentru permisele auto va reveni la normalitate: Avem nevoie de zece examinatori ca să putem asigura activitatea fără sincope.


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, și-a exprimat, vineri, încrederea că serviciul de permise auto și examinăti se va întoarce la normalitate.

„Are altă conducere, alți oameni, se face o treabă corectă, bună și se va întoarce la normalitate”, a spus prefectul.

El a menționat că, în prezent, sunt doar patru examinatori, din care unul este detașat din Iași.

Prefectul a mulțumit colegilor din alte județe care au sprijinit cu examinatori județul Suceava cunoscându-se că și la nivel național sunt probleme în acest sens.

Potrivit lui Moldovan, un examinator poate să asigure, pe zi, examinarea a 15 persoane pentru categoria B sau a maximum 10 persoane pentru profesioniști.

El a spus că din cadrul IPS Suceava vor fi autorizați mai mulți angajați ca examinatori.

„În perioada următoare vor fi, într-o primă etapă, 6-7 examinatori”, a spus prefectul.

El a arătat însă că pentru o activitate normală este nevoie de 10 examinatori.

„Ca să activăm normal, ca să funcționeze și centrul de la Câmpulung Moldovenesc, va fi nevoie de zece examinatori ca să putem asigura activitatea fără sincope”, a spus prefectul.

Alexandru Moldovan a mai anunțat și îmbunătățiri și în ceea ce privește activitatea examenului teoretic.

Mai mult, programarea se va face electronic, cu bonuri, pentru ca fiecare să știe ora la care este programat.

Totodată, pentru examinările practice se va semna un acord cu Selgros pentru folosirea parcării, dar că se au în vedere și alte puncte de plecare.

„Toate punctele de plecare trebuie să asigure o fluență și condiții normale pentru cei care vin la examinare.Vom asista cu toții la revenirea la normalitate”, a conchis Alexandru Moldovan.


Intră acum și în grupul de