Mirela Adomnicăi(PSD): Premierul Florin Cîțu se laudă că taie sporurile din Prefecturi pe care tot el l-a dat, dar înființeză post de secretar general de Prefectură pe lângă al doilea post de subprefect


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a constatat ipocrizia actualei guvernări care anunță că taie sporurile pe care tot ei le-au acordat, dar în același timp cresc organigramele instituțiilor publice cu mii de posturi.

Adomnicăi spune că la dezbaterea moţiunii simple, parlamentarii din coaliţia guvernamentală au acuzat guvernul PSD de lipsa eficienţei în cheltuirea banului public, dar că, în schimb, în spiritul eficienţei liberale a cheltuirii banului public,  ministrul liberal de finanţe din anul trecut, Florin Cîţu, acordă angajaţilor din prefecturi un spor pentru COVID de 30 %.

„Același Florin Cîţu, în  prezent premier, taie sporul pe care tot el l-a acordat mimând grija faţă de banul public”, a spus deputatul social-democrat.

Ea a menționat că, pe de altă parte,  prin OUG 4 din ianuarie 2021 Guvernul înfiinţează la nivelul fiecărei prefecturi postul de secretar general, acesta fiind înalt funcţionar public.

„Mai mult decât atât, în ianuare 2020, au fost modificate organigramele tuturor celor 42 de prefecturi pentru a înființa al doilea post de subprefect. Acum prefectul este ajutat de doi subprefecţi, în condiţiile în care un singur subprefect a fost de ajuns 9 ani să coordoneze  activitatea instituţiei”, a precizat Adomnicăi.

Ea a subliniat că un calcul matematic simplu arată că indemnizaţia salarială a unui secretar general şi a unui subprefect sunt în total cât toate sporurile angajaţilor dintr-o prefectură.

„Dacă mai adaugăm cele peste 14.000 de posturi nou-înfiinţate în sistemul bugetar în cele 15 luni de când au preluat liberalii guvernarea, ne dăm seama că spiritul eficienţei liberale conţine o doză mare de ipocrizie”, a spus Adomnicăi.

Parlamentarul social-democrat sucevean reamintește că pentru premierul Cîțu ceea ce s-a promis în campanie nu are legătură cu programul de guvernare.

„De altfel, același Florin Cîțu a și recunoscut: una e programul electoral și alta e programul de guvernare. Cu alte cuvinte, una promitem și alta facem. Foarte liberal”, a conchis Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de