”Adoptă un Parlamentar!”


Intră acum și în grupul de

NewsBucovina a lansat, duminică seara, la Retrospectiva Săptămânii, inițiativa „Adoptă un parlamentar” după ce aceștia sunt singurii cărora nu li s-au repartizat noi spații pentru birouri ca urmare a suspendării funcționării clădirii Palatului Administrativ afectată de incendiu.


Consilierul județean Dorel Guliciuc a explicat în emisiune că urgența reprezenta găsirea de soluții pentru ca Prefectura și Consiliul Județean să funcționeze după ce clădirea a devenit improprie desfășurării activității. El a spus că la parterul clădirii nu au fost foarte mari distrugeri, dar că întreaga clădire nu mai este conectată la energie electrică.

Și totuși nimeni nu se gândește la aleșii neamului? La Parlamentarii de Suceava care își duceau veacul doar în week-enduri la parterul clădirii….


În Palatul Administrativ, la parter, funcționează mai multe cabinete parlamentare, spațiile respective fiind închiriate prin contracte încheiate cu Senatul sau cu Camera Deputaților.


Consiliul Județean Suceava a adoptat, duminică, o hotărâre prin care a dispus cum se vor muta serviciile Consiliului Județean și Prefectura Suceava în clădiri pe care le are în proprietate Consiliul Județean.

Cabinetele parlamentarilor nu au fost repartizate în alte spații pentru că și așa, cu greu, se vor reloca toate serviciile în spații din alte clădiri.

În mod firesc, parlamentarii ar trebui să-și mute cabinetele în alte spații, cu chirie.


O soluție unitară ar putea oferi Primăria Suceava care ar putea pune la dispoziția parlamentarilor spații de birouri.
Primăria Suceava va muta în perioada următoare Serviciul Stării Civile în centrul orașului și spațiile rămase libere ar putea fi alocate parlamentarilor care nu-și vor găsi până atunci o locație corespunzătoare pentru a amenaja cabinetul.

Râdem, glumim, ne enervăm, devenim frustrați…și toate astea pentru că în mijlocul Sucevei, în clădirea emblemă a orașului nu a funcționat nici un amărât de senzor de fum în anul 2021! Cum ar spune cineva…GHINION! Nu-i așa?


Intră acum și în grupul de