Toate garajele de pe Tătărași demolate pentru un drum spre Ipotești, iar Facultatea de Medicină să fie construită pe terenul Stadionului Areni, dezvăluie președintele Comisiei de urbanism din CL Suceava, Adrian Arămescu


Intră acum și în grupul de

Președintele Comisiei de Urbanism din Consiliul Local Suceava, Adrian Arămescu(PNL) a declarat, luni, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în prezent se fac studii pentru căile de acces din zona Primăriei-Tătărași arătând că se ia în calcul demolarea tuturor garajelor de pe Tătărași, dar și demolarea Stadionului Areni.

„Este o discuție că ar trebui toate garajele demolate și făcută o arteră care să ducă spre Ipotești. Am vorbit cu primarul și găsim soluția. Acum se va face un proiect de lărgit pe două benzi”, a spus Arămescu.

El a arătat că și în noua zonă imobiliară care se edifică în prezent prin proiectul Avanera se fac studii privind căile de acces astfel încât drumul să iasă în E 85 și la blocurile ANL.

Suceava REALA -ep. 9. Primaria vrea sa dărâme garajele din oras

Suceava REALA -ep. 9. Primaria vrea sa dărâme garajele din oras. Pe cand stadionul?

Publicată de NewsBucovina.ro pe Duminică, 21 martie 2021

„Unde poți să mai stabilești un pol de dezvoltare a Sucevei? Numai partea asta cu Tătărașiul”, a spus Arămescu.

Potrivit acestuia, o rezolvare a traficului din zona Primăriei este demolarea Stadionului Areni.

„O rezolvare pentru acces este să fie dat jos stadionul Areni. Stadionul să se mute. Părerea mea personală este ca Facultatea de Medicină să fie aici. Vrem să o facem aici”, a spus Arămescu.

Potrivit acestuia ar trebui făcut un schimb de teren între USV și municipalitate astfel încât USV să primească teren în zona actualului stadion, iar municipalitatea să primească în schimb teren al USV de la Moara.


Intră acum și în grupul de