Senatorul PSD Ioan Stan: E nevoie de alegeri anticipate pentru că actuala putere nu are legitimitate în fața românilor. Protestele nu sunt doar contra măsurilor luate de guvernanți în pandemie, ci și împotriva problemelor sociale cauzate de căderea economiei naționale


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, că a constatat că actuala putere nu are legitimitate în fața românilor și e nevoie de alegeri anticipate, artând că protestele care au cuprins țara nu sunt doar contra măsurilor luate în pandemie ci și pentru că în toată această perioadă, prin măsurile luate de guvernul Orban, respectiv Cîțu, au fost închise mii de afaceri, rata șomajului a explodat, industria turismului a fost îngropată prin neacordarea tichetelor de vacanță, pensiile nu au mai fost mărite, nici alocațiile, gratuitatea de transport a studenților a fost tăiată, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, inflația a crescut, prețurile au crescut.

„Nu dorim sub nicio formă să politizăm protestele care au loc în întreaga țară, dar trebuie să amintim că în decembrie 1989 au murit oameni pentru dreptul de a ne exprima liber opiniile, dar și pentru cel de a protesta. Niciun guvern nu trebuie să încalce aceste drepturi fundamentale, care aparțin democrației și care subliniază caracterul democratic al statului. Drept urmare, suntem de acord cu protestele care au cuprins țara, atâta timp cât sunt pașnice. Pentru că un protest pașnic, consolidează democrația și poate conduce la găsirea unor soluții pentru problemele semnalate, în timp ce un protest violent generează și mai multe probleme decât cele existente”, arată Ioan Stan.

Senatorul sucevean spune că PSD este de acord cu cele cerute de protestatari.

„Este nevoie ca măsurile luate împotriva epidemiei de Covid să fie adaptate realităților din teren și nu luate după ureche, pentru că „așa au făcut și alții”, după cum ne explică „experții” de la guvernare. Fiecare țară are particularitățile ei, înclusiv epidemia Covid evoluând separat de la stat, la stat. Așadar, trebuie să găsim cele mai bune soluții pentru noi, românii, în funcție de situația existență la ora actuală în țara noastră, nu în alte state”, a declarat parlamentarul social-democrat.

Ioan Stan mai spune că având în vedere că urmează sărbătorile Pascale, trebuie să fie găsită o soluție pentru ca oamenii să se poată bucura de ele fără a-și pune viața în pericol.

El subliniază că este o greșeală să fie închise magazinele de la ora 18, acolo unde incidența este de peste 4 infectări la mia de locuitori, pentru că există riscul să fie mai multe aglomerări, implicit focare de infecție, decât dacă s-ar prelungi programul și cetățenii ar avea o marjă de timp suficientă, care să le permită să-și facă cumpărăturile fără grabă.

„Totodată, subliniem faptul că protestele nu sunt doar contra măsurilor luate de guvernanți împotriva pandemiei de Covid 19. Oamenii s-au ridicat și împotriva problemelor sociale cauzate de căderea economiei naționale. Pentru că în toată această perioadă, prin măsurile luate de guvernul Orban, respectiv Cîțu, au fost închise mii de afaceri, rata șomajului a explodat, industria turismului a fost îngropată prin neacordarea tichetelor de vacanță, pensiile nu au mai fost mărite, nici alocațiile, gratuitatea de transport a studenților a fost tăiată, puterea de cumpărare a românilor a scăzut, inflația a crescut, prețurile au crescut”, a mai declarat Ioan Stan.

El spune că aceasta este realitatea zilelor noastre și chiar înțelege de ce românilor le-a ajuns cuțitul la os, drept pentru care PSD cere alegeri anticipate.

„Considerăm că este clar pentru toată lumea că actuala putere nu mai are legitimitate în fața românilor, nici măcar nu-i reprezintă pe aceștia, fiind tributari doar propriilor interese și clientelei de partid”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de