Deputatul PSD Eugen Bejinariu: Actuala guvernare îngroapă țara în datorii făcute iresponsabil, a condamnat zeci de mii de firme la dispariție și a determinat schilodirea intelectuală și afectivă a unor întregi generații prin închiderea școlilor


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu atrage atenția, printr-o declarație politică prezentată în Parlament, că drumul pe care actuala guvernare îndreaptă țara este unul către un stat eșuat, îngropat în datorii, iar măsurile greșite adoptate în pandemie vor face ca generații de elevi să fie schilodite intelectual și afectiv, iar  zeci de mii de firme sunt condamnate la dispariție.

„După un an de spaime și drame medicale, oamenii au obosit să caute veștile bune care nu mai vin. După un șir de alegeri pe care guvernanții de acum le-au pierdut, electoratul liberal și cel progresist, mai puțini, dar mult mai zgomotoși, s-au bucurat vindicativ de pirueta politică prin care partidele lor au preluat puterea”, a declarat Bejinariu.

El a arătat că social-democrații și oamenii echilibrați ai acestei țări știau că guvernarea de „dreapta-stânga PNL-USRPLUS” se va dovedi falimentară.

„Acum știu și susținătorii lor. Noi știam că au oameni vocali, dar goi. Acum au văzut și susținătorii lor. Noi știam că sunt incompetenți, împiedicați și lipsiți de viziune. Acum au descoperit și susținătorii lor. Nu este nici bucurie nici triumf în constatarea aproape unanimă că partidele care administrează țara și-au pierdut și bruma de încredere pe care o aveau, e doar amărăciune și necaz. Noi, cei care putem vedea peste miza manifestărilor pătimașe de zi cu zi ne îngrozim la felul în care au fost năruite perspectivele zilei de mâine. Viitorul României, îngropat în datorii iresponsabil făcute, înnegurat de sărăcie și fracturat de convulsii ne condamnă pe toți”, a spus parlamentarul social-democrat.

Deputatul PSD de Suceava a atras atenția că datoria publică a României a ajuns la 50% din PIB, datoria externă se află la valori fără precedent- 117 miliarde de euro- dobânzile iresponsabile la care s-a împrumutat țara înrobesc generațiile viitoare și se apropie alert de linia roșie a unui rating de țară rușinos- cel la care se recomandă evitarea investițiilor.

„Economia se sufocă sub povara datoriilor și în lipsa unei injecții de capital. Companiile private agonizează în lipsa unei susțineri de care a beneficiat mediul privat în toate celelalte țări europene, iar bugetul public, acum și prost administrat va fi imposibil să acopere datoriile. Cu alte cuvinte, fie și doar la radiografia cifrelor macroeconomice România arată ca un stat eșuat. Cum ați reușit stimați guvernanți să răsturnați într-un an și jumătate o țară care avea creștere economică, datorii gestionabile și deficit decent? Cum ați reușit să faceți ca sub mandatul vostru, în numai un an, să scadă și producția industrială cu aproape 10 la sută, să scadă și producția agricolă cu 40 %  și-n general să pășim ca țară spre limita de avarie? V-ați putea grăbi să răspundeți că grijile medicale și pandemia au cauzat aceste malformații, dar ar fi un răspuns cinic și mincinos ca mai toate declarațiile voastre, căci pandemia este globală și nici o țară europeană nu s-a prăbușit atât de vertiginos ca România. În plus, de preocupați și pricepuți ce sunteți în domeniul medical, ați alocat sănătății un buget ridicol, semnificativ mai mic decât cel dinaintea pandemiei. Dezastrul nostru, al tuturor este amplificat de faptul că neștiința voastră e însoțită de cinism și nemăsurată aroganță”, a mai arătat Eugen Bejinariu.

El acuză actuala guvernare că toate măsurile pe care le-a luat în pandemie au contribuit la drumul României către un stat eșuat.

„Am fost singura țară din lume care și-a „arestat” în spitale purtătorii asimptomatici de virus și prin aceasta ați clădit o neîncredere cronică a oamenilor în sistem. Am fost singura țară care a avut școlile închise timp de un an, iar prin aceasta ați determinat schilodirea intelectuală și afectivă a unor întregi generații. Am fost și suntem în continuare singura țară în care domeniile economice profund afectate nu sunt viguros susținute de stat și prin aceasta ați condamnat la dispariție zeci de mii de companii”, a continuat Bejinariu.

El subliniază că toate cifrele statistice arată dezastrul în care este țara și mai ales arată lipsa de perspectivă.

„Oamenii nu citesc statistici, dar simt în viața lor de zi cu zi efectele acestora. Mai aveți foarte puțin timp pentru declarațiile voastre mincinoase, mai aveți foarte puțin timp pentru a vinde iluzii legate de PNRR, prin care în fapt veți îmbogăți doar câteva ONG-uri și firme de casă. Mai aveți foarte puțin timp pentru cinismul vostru iresponsabil, pentru ca noi toți am rămas fără timp, fără speranță și din cauza voastră, fără viitor”, a conchis Eugen Bejinariu.


Intră acum și în grupul de