Lucian Harșovschi ia în calcul să candideze la funcția de primar al Sucevei în 2024: Nu voi fugi de responsabilitate niciodată. Dacă o voi face, o fac în echipă cu suceveni și alături de suceveni


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi a declarat, miercuri, că ia în calcul să candideze la funcția de primar al Sucevei în 2024, arătând că actualul primar a declarat că nu va mai candida, iar PNL va trebui să desemneze un candidat care să câștige Primăria Suceava.

Întrebat în conferință de presă dacă va candida pentru funcția de primar, Lucian Harșovschi a spus că deși alegerile au fost în septembrie 2020, în ultima perioadă se discută mult despre acest subiect.

„Mai e mult până în 2024. Eu pot să spun că mă onorează faptul că se discută tot mai multe despre acest lucru, dar până în 2024 mai este mult. Într-adevăr, domnul primar Ion Lungu a declarat că nu va mai candida. PNL va trebui să aibă un candidat și sperăm noi să câștigăm Primăria municipiului Suceava. Sunt o variantă pentru acest mod lucru. Dar mai e mult până în 2024. Când  voi face acest lucru, dacă o voi face, o voi face în echipă, ca de fiecare dată, cu suceveni și alături de suceveni”, a spus viceprimarul.

El a arătat că sunt multe lucruri de făcut în oraș și a recunoscut că în calitatea pe care o are atribuțiile sale sunt limitate și nici nu are ultimul cuvânt.„

„Trebuie spus clar: sunt multe lucruri de făcut. Așa cum știți, avem treabă, nu ne plictisim, chiar dacă un viceprimar are atribuții limitate și nici pe acelea nu are ultimul cuvânt. Ca om de echipă voi fi alături de PNL și de suceveni”, a spus Harșovschi.

El a menționat că din 2008 a ajuns în Primăria Suceava și consideră că, treptat, a învățat multe lucruri și că învață și acum zi de zi.

„ Vom vedea ce va fi când vor veni alegerile. Avem opt luni de la validarea actualului mandat. Nu am fugit niciodată de responsabilitate”, a spus viceprimarul care a menționat că este conștient că atunci când își asumă responsabilități mai și deranjează.

„Sunt o persoană implicată. Mă implic, merg pe teren, stau de vorbă cu oamenii, iau decizii care uneori supără pe unii, dar avantajează pe alții și nu voi fugi de responsabilitate niciodată”, a spus Lucian Harșovschi.

Întrebat ce funcții vizează în cadrul alegerilor interne din PNL el a răspuns că va candida „cel puțin” pentru funcțiile pe care le deține în prezent de prim-vicepreședinte al organizației municipale PNL Suceava și de vicepreședinte al organizației județene PNL Suceava.

Lucian Harșovschi a evitat să spună ce candidat susține pentru funcția de președinte al PNL dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.


Intră acum și în grupul de