Suceava Blues Festival se va desfășura în perioada 13-14 august pe platoul Cetății de Scaun a Sucevei. Primarul Ion Lungu: Muzica este hrană pentru suflet, iar în această perioada grea pe care o traversăm dorim să realizăm evenimente speciale, pline de speranță și optimism


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să discute și să supună aprobării un proiect de hotărâre de asociere cu asociația „Pentru Suceava” în vederea organizării la mijlocul lunii august a evenimentului Suceava Blues Festival.

În referatul de aprobare, primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că necesitatea realizării acestui proiect se datorează dorinței de readucere în atenția și în inimile iubitorilor de muzică adevarată, valorile consacrate ale acestui gen artistic, definit prin armonie, sensibilitate, speranță și curaj.

„Muzica este hrană pentru suflet, iar în această perioada grea pe care o traversăm dorim să realizăm evenimente speciale, pline de speranță și optimism”, a menționat primarul.

El a precizat că din dorința de a ține pasul cu vremurile, având în vedere situația epidemiologică COVID-19 actuală este necesară o nouă deschidere și găsirea unor maniere inedite de a realiza proiecte prin care să fie promovată muzica și tinerii talentați.

„Cultura ocupă un loc de frunte în agenda unui oraș reședință de județ al cărui scop este de a crea o legatură și mai strânsă între cetățeni, de a le oferi tuturor posibilitatea de a participa activ în dialogul intercultural, astfel încât să întărească identitatea culturală și, în acelai timp, să scoată în evidență moștenirea lor comună, să recunoască și să respecte diferențele dintre experiențele individuale și locale”, mai spune primarul.

El subliniază că festivalul se va desfășura pe Platoul Cetății de Scaun a Sucevei, cu respectarea strictă a legislației în vigoare, a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 și de diminuare a impactului tipului de risc.

Suceava Blues Festival se va desfășura în perioada 13-14 august urmând să fie susținute concerte și recitaluri de muzica blues, imbinate cu a!te genuri de muzică: jazz, soul, rock and roll, funk, folk.

Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea unui eveniment cu vizibilitate la nivel local, care să contribuie la augmentarea gradului de cultură și armonizarea climatului economic, social-cultural, turistic al comunității locale.

Consiliul Local Suceava urmează să aloce suma de 40.000 de lei pentru sprijinirea organizării festivalului.


Intră acum și în grupul de