Deputatul USR PLUS de Suceava Radu Ciornei cere demisia Teodorei Munteanu din funcția de viceprimar: În fața unui bilet de tombolă a uitat că este viceprimarul orașului Suceava


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR PLUS de Suceava Radu Ciornei a transmis, miercuri, printr-un comunicat că solicită demisia Teodorei Munteanu din funcția de viceprimar al municipiului Suceava și din funcțiile din partid.

Vă prezentăm integral mesajul transmis de deputatul Radu Ciornei:

„Dragi Suceveni,

În aceste zile de criză pentru organizația USR Suceava am fost solicitat de numeroase ori să îmi exprim părerea vizavi de situația creată de câștigarea de către Teodora Munteanu a marelui premiu la tombola organizată la festivalul Motorfest. 

Sunt și rămân consecvent principiului “Amicus Plato, sed magis amica veritas” care mă face să recunosc , înainte de toate, adevărul. Cu toate că Teodora Munteanu îmi este colegă de la începuturile noastre în acest județ și a depus o muncă titanică în efortul de creștere a organizației mă văd nevoit să mă delimitez de acțiunile ei din ultimele zile.  Analizând în detaliu tot acest lanț al slăbiciunilor, ce putea fi rupt în numeroase puncte chiar de către Teodora, am ajuns la concluzia că nu mai pot sprijini moral și instituțional un om care în fața unui bilet de tombolă a uitat că este viceprimarul orașului Suceava.  După ce greșeala inițială a fost dublată și apoi triplată de acceptarea premiului și de refuzul inițial de a returna motocicleta am realizat că toate vocile ce ne-au acuzat de metehne pe care dorim să le eradicam, au dreptate. 

Realizând aceasta , eu, Radu Ciornei, deputat USR de Suceava, îmi cer sincer și rușinat scuze alegătorilor noștri și tuturor cetățenilor Sucevei și ai țarii ce au văzut desfășurându-se această comedie a erorilor politice și morale. Nu am ce apăra, în fata unor anumite situații, noi, politicienii, trebuie să plecăm capul și să ne cerem iertare. Vă înțeleg dezamăgirea și va cer, încă o dată , iertare !

Pentru că anumite fapte trebuie să aibă și consecințe voi cere mâine, în Biroul Județean, sancționarea statutară ( sau propunerea de sancționare de către Biroul Național) a Teodorei Munteanu și voi vota pentru o sancțiune aspră mergând până la ridicarea sprijinului politic sau suspendarea din partid. Îi voi cere doamnei Munteanu să își prezinte demisia de onoare din funcțiile deținute în partid și din funcția de viceprimar, însă aceste decizii sunt unilaterale și îi aparțin în totalitate.

Acest comunicat reflecta doar opiniile mele, deciziile se vor lua de către cei 21 de membri ai Biroului Județean, dar cred cu tărie că, fiind în slujba dumneavoastră, ca deputat ales al județului Suceava, vă datorez, pe lângă scuze sincere și o poziție clară și lipsită de echivoc față de această situație penibilă.

Cu respect

Radu Tudor Ciornei”


Intră acum și în grupul de