Deputatul sucevean Radu Ciornei: Între USR și Florin Cîțu e ruptură iremediabilă. Se poate ajunge la moțiune depusă de USR și AUR.  Am primit o palmă de la Cîțu, dar vedem că mâna care a mișcat palma e și a președintelui Iohannis


Intră acum și în grupul de

Deputatul USR de Suceava Radu Ciornei a declarat, joi, la Analiza de Seară de la News Bucovina, că în prezent este o ruptură iremediabilă între USR și premierul Florin Cîțu.

„Ruptura iremediabilă este în momentul de față între USR și Florin Cîțu pentru că Florin Cîțu este cel care a arătat că nu poate să se țină de promisiuni, de protocolul pe care l-am avut. În mod autocratic a decis ca Stelian Ion să fie remaniat pentru niște vini hilare”, a spus deputatul.

El a explicat că în cazul desființării SIIJ, opoziția a fost din partea UDMR și nu a USR, că Programul Național de Investiții este „hoție pe bani publici” și a arătat că prin astfel de programe au fost sifonați foarte mulți bani și crede că din fiecare contract PNDL derulat se pot deschide dosare penale.

„Este păcat de Dumezeu ca principlale probleme în 2021 să fie canal, gaz și șosele. De aia a durat PNRR atât de mult pentru că (cei de la Comisia Europeană n.r.) nu înțelegeau problemele noastre. (…)În PNRR sunt prinse aceste credite pentru apa, gaz drumuri, dar vor fi verificați la sânge”, a precizat deputatul.

Radu Ciornei a mai spus că demiterea lui Stelian Ion a avut drept scop principal stoparea concursurilor pentru desemnarea procurorilor șefi pentru că „au fost propuși procurori care nu au pupat inelul”.

Deputatul USR de Suceava a apreciat că acum este o criză de proporții cum nu s-a mai întâmplat în România.

El a amintit că USR a trecut de episodul prin care Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculesc, pentru că s-a dat o șansă coaliției de guvernare.

„Suntem aici să lucrăm pentru oameni, pentru reforme, pentru programul de guvernare. Nu am venit să ne ținem de ciolan”, a spus Ciornei.

El a arătat că dezvăluirile despre Cîțu au venit după.

„Tot dosarul de caracter al lui Cîțu a apărut mult după asta”, declarat Radu Ciornei care a apreciat că întreg episodul american al lui Florin Cîțu spune multe despre caracterul acestuia, dar sunt și încă multe întrebări fără răspuns legate de finanțarea acestor studii în condițiile în care în acea perioadă în România doar puțini oameni își permiteau să achite astfel de taxe și acesta nici nu era un geniu, ba dimpotrivă.

„Noi dorim să guvernăm, să facem revoluția bunei guvernări”, a spus deputatul USR care a arătat că USR a primit o palmă de la Cîțu, dar s-a văzut că mâna care a mișcat palma e și a președintelui Iohannis.

Radu Ciornei a mai declarat că în ceea ce privește negocierile din coaliție acestea vor porni de la premisa că Florin Cîțu pleacă din funcție.

„Cîțu pleacă, de aici pornesc negocierile”, a spus Ciornei care a adăugat că pentru fiecare membru USR inamicul public este Vasile Cîțu și trebuie să plece.

Radu Ciornei nu a exclus să se ajungă la depunerea unei moțiuni de cenzură USR-AUR care să fie votată și de PSD pentru căderea acestui guvern.

El a spus că Florin Cîțu pune USR și AUR la aceeași masă.

„Se ajunge ca un Guvern Florin Cîțu să fie dat jos doar printr-o măsură apocaliptică numită moțiunea USR-AUR. Este ca în filmele cu vrăjitoare când poțiunea magică se face într-un mod de negândit pentru niciun pământean”, a spus Radu Ciornei.

Deputatul USR de Suceava a spus că USR va încerca să găsească soluția cea mai bună pentru continuarea reformelor începute și că lupta dusă cu premierul Cîțu este ca în 2024 să existe rezultate palpabile ale guvernării și speră că va fi autostradă la Suceava.

„Sper că atunci când vor merge pe autostradă oamenii vor spune că uite că au făcut ceva și clovnii aceia”, a spus Radu Ciornei.


Intră acum și în grupul de