Deputatul Ioan Bălan cere președintelui ASF să soluționeze rapid problemele generate de falimentul City Insurance: Proprietarii de mașini se confruntă cu refuzul unităților service atunci când se prezintă cu o poliță încheiată cu City Insurance.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a cerut, printr-o întrebare adresată președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, să prezinte măsurile ce vor fi luate în cazul problemelor generate de falimetul City Insurance.

„Intrarea în procedură de faliment a Societății de asigurări City Insurance a generat foarte multe probleme în rândul deținătorilor de polițe de răspundere civilă (RCA) din România, dar și al unităților de reparații (service auto) care așteaptă de luni de zile decontările pentru unele lucrări efectuate. Potrivit unor informații apărute în spațiul public, City Insurance avea în derulare peste 3 milioane de polițe de tipul RCA, ceea ce situează acest asigurător pe prima poziție pe acest segment de  piață”, arată Ioan Bălan.

El a apreciat că, în ciuda asigurărilor pe care le-a transmis în spațiul public Autoritatea de Supraveghere Financiară, potrivit cărora ”toți asigurații cu polițe City Insurance vor beneficia de despăgubiri prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților”, este important de precizat că tot mai mulți posesori auto se confruntă cu refuzul unităților service atunci când se prezintă cu o poliță încheiată cu City Insurance.

Deputatul Ioan Bălan arată că având în vedere necesitate rezolvării cu celeritate a tuturor dosarelor de daună pentru asigurații City Insurance vrea să afle de la președintele ASF numărul total de polițe RCA valide la momentul declanșării falimentului City Insurance, dar și în cât timp acesta consideră că vor fi decontate către unitățile de reparații auto, prin intermediul Fondului de Garantare a Asiguraților, toate sumele neachitate, care produc reale probleme acestor operatori economici.

Totodată, deputatul liberal sucevean vrea să știe în ce mod ASF intenționează să-i informeze pe deținătorii de polițe RCA la compania City Insurance asupra drepturilor pe care le au în perioada ulterioară declanșării falimentului City Insurance și care este termenul anticipat pentru soluționarea fiecărui dosar de pagubă pentru asigurații City Insurance.


Intră acum și în grupul de