Senatorul PSD Ioan Stan: Fiecare zi cu Guvernul Cîțu în funcție este o încă o zi în care viața românilor va fi și mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităților locale blocată, iar viitorul țării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generații întregi


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a apreciat, marți, că Guvernul Cîțu trebuie să plece cât mai repede și și-a exprimat încrederea că acesta va fi demis în urma moțiunii de cenzură inițiată de PSD.

„Cu privire la moțiunea de cenzură ce urmează a fi votată astăzi, specificăm că toți parlamentarii PSD vor să voteze la vedere. În acest sens PSD le cere președinților celor două camere, Ludovic Orban si Anca Dragu, să găsească soluții, astfel încât toți parlamentarii, inclusiv cei izolați din motive legate de pandemia COVID, să-și poată exercita votul constitutional”, a arătat Stan.

El a menționat că PSD este ferm decis să demită imediat guvernul Cîțu.

„România nu mai poate fi condusă de un cabinet iresponsabil, care a aruncat țara în haos prin acțiuni și decizii haotice și care au determina în primul rând sărăcirea României prin pierderea controlului asupra prețurilor la energie și combustibili,  ceea ce a generează o inflație galopantă. Creșterile de preț sunt neverosimile: +65% la gaze, +45% la electricitate, +54% la combustibili,+  14% la alimentele de bază și +25% la medicamente”, a precizat senatorul.

Ioan Stan a mai arătat că în sistemul de sănatate este dezastru că pentru că guvernarea PNL-USRPLUS-UDMR nu a luptat cu pandemia, ci, dimpotrivă, a zădărnicit combaterea acesteia dar și tratarea bolilor cronice.

„Organizarea Congresului PNL cu 5000 de participanți, când Capitala intrase în scenariul roșu, iar oamenilor li se impuneau noi restricții, este expresia totalei iresponsabilități în plin val patru al pandemiei. Iar rezultatul se cuantifică zilnic în zeci de mii de cazuri de noi îmbolnăviri și în sute de morți”, a spus parlamentarul.

Ioan Stan a mai declarat că nu se poate pune în discuție instalarea unui penal la Palatul Victoria.

„Guvernul României nu poate fi condus de un penal, care a fost condamnat pentru infracțiunea comisă și care a executat și închisoare pentru fapta sa. Culmea cinismului este că fostul deținut Cîțu reprezintă azi, în mod aberant, tocmai Coaliția celor care au promis pentru a accede la putere –uitând apoi să și voteze –Legea „fără penali în funcții publice” Avem convingerea că fiecare zi cu Guvernul Cîțu în funcție este o încă o zi în care viața românilor va fi și mai afectată de sărăcie, dezvoltarea comunităților locale blocată, iar viitorul țării este marcat de o îndatorare toxică, care va sacrifica însă generații întregi. De aceea, astăzi, întreg Guvernul Cîțu trebuie să plece!”, a conchis Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de