Primăria Suceava a eliminat deja Sărbătoarea Crăciunului din terminologia administrativă-opinie


Intră acum și în grupul de

În ultimele zile o știre venită de la Bruxelles a făcut înconjurul planetei și a generat reacții puternice din partea clasei politice, dar și a bisericilor creștine. Un draft de proiect de conduită recomanda ca în cadrul UE să nu mai fie folosit termenul de Crăciun care să fie înlocuit cu Sărbătoare pentru a nu răni orgoliul celor care sunt de alte religii.

S-a spus că este o măsură gândită de neo-marxiștii islamici ca să dea o lovitură creștinilor de dreapta.

În acest timp, la Suceava, administrația locală, fără să facă niciun anunț, a schimbat deja denumirea Catedralei Ortodoxe din municipiu din Catedrala „Nașterea Domnului” în Catedrala Mărășești.

Primul pas a fost deja făcut și a fost inscripționată în acest fel o stație de autobuz din apropierea Catedralei „Nașterea Domnului”, stație care a primit denumirea „Catedrala Mărășești”.

Reamintim că sărbătoarea „Nașterea Domnului” este cunoscută drept Sărbătoarea Crăciunului.

Interesant este că „stația pereche”, de pe celălalt sens de mers a rămas cu denumirea „Catedrală”.

Catedrala Ortodoxă din Suceava reprezintă o construcție impunătoare, cu o înălțime de peste 80 de metri, fiind al treilea cel mai înalt edificiu religios din România, după Catedrala Mitropolitană din Timișoara (90 de metri) și Catedrala Mântuirii Neamului Românesc (130 de metri) din București.

Doamne…mare e Primăria Suceava/Și mulți specialiști în ea

Doamne…mare e Primăria Suceava/Și mulți specialiști în ea! Buna dimineata de pe derdelușurile din oras

Publicată de NewsBucovina.ro pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Intră acum și în grupul de