Amatorism politic sau prea multă încredere în sine? Ion Lungu și-a creat singur o opoziție mai vocală și mai atentă la toate acțiunile pe care le va întreprinde


Intră acum și în grupul de

Primarul Ion Lungu a eșuat, vineri, în demersul său de a o schimba pe Teodora Munteanu (USR) din funcția de viceprimar. El a pornit această ofensivă fără o pregătire prealabilă și a încercat să repare greșeala făcută la început de mandat, dar cu voturile PSD, iar consilierii social-democrați nu au căzut în capcana întinsă de primar care apoi se putea lăuda că poate controla și cel mai important partid din opoziția suceveană.

În fapt, PSD Suceava a rămas constant în atitudine de opoziție față de Ion Lungu, dar, mai mult, i-a lăsat acestuia în coastă un adversar.  

Ceea ce a făcut Ion Lungu este mai mult decât amatorism politic și dovedește că de fapt „împăratul e gol”.

Încercarea lui de a transmite că PSD și USR sunt acum în alianță la Suceava, nu mai poate păcăli pe nimeni pentru că chiar el a trimis USR în opoziție în momentul în care a inițiat proiectul de demitere a Teodorei Munteanu.

De fapt, primarul Ion Lungu a gafat încă de la începutul celui de-al cincilea mandat când a realizat majoritatea în Consiliul Local cu USR și a propus-o pe Teodora Munteanu viceprimar. Atunci el spera că va avea intrări la miniștri ai USR din Guvernarea PNL-USR, dar nu a avut nici informațiile și nici viziunea politică privind destrămarea guvernării centrale.

Mai mult, atunci când Teodora Munteanu a avut probleme de imagine atât în legătură cu concursul pentru funcția de arhitect șef și tombola la care a câștigat o motocicletă, Ion Lungu i-a luat apărarea.

Nici măcar când s-a format noul guvern PNL-PSD Ion Lungu nu dădea semne că este nevoie de înlocuirea viceprimarului USR și se lăuda cu o majoritate solidă în care PSD este singurul opozant din Consiliul Local Suceava.

Abia după ce i s-a explicat că USR este principalul concurent al PNL a lansat propunerea de eliberare din funcție a Teodorei Munteanu pe motiv că aceasta ar încurca investițiile din oraș sau că ar fi exagerată în legătură cu verificarea unor avize de funcționare sau autorizații de construire.

Astfel el a lansat proiectul de eliberare din funcție a Teodorei Munteanu, a convocat repede o ședință extraordinară, dar fără să pregătească în niciun fel această acțiune ce s-a dovedit un fiasco pentru primar și pentru organizația municipală PNL Suceava.

Nimeni nu credea că Ion Lungu a intrat în această aventură fără să aibă asigurat numărul de voturi pentru eliberarea din funcție a viceprimarului și să se facă de râs, iar pentru ca penibilul situației să fie estompat a retras proiectul de hotărâre în ultimul moment.

După 17 ani în care a făcut în Consiliul Local cam tot ce a vrut, primarul Ion Lungu constată că lucrurile nu mai merg ca pe vremuri.

Noua abordare din Consiliul Local a consilierilor PSD din acest mandat conduși de Dan Ioan Cușni îi pune în fiecare ședință probleme primarului Ion Lungu atât din punct de vedere administrativ cât și politic, iar acum, prin modul în care a acționat Ion Lungu și-a anulat singur „larga majoritate” și va avea o opoziție mai vocală și mai atentă la ceea ce face primarul.

Ion Lungu poate fi pe bună dreptate supărat pe opoziția actuală formată din PSD și USR pentru că aleșii locali din aceste două partide sunt foarte vehemenți când e vorba de „siluirea” urbanistică a orașului, când se aprobă construcții pe spații verzi, dar și în ceea ce privește cheltuirea banului public.

Probabil că Ion Lungu va mai încerca o acțiune de demitere a viceprimarului Teodora Munteanu într-o altă ședință a Consiliului Local Suceava, dar doar atunci când va avea siguranța că va avea succes.

 Până atunci este de așteptat ca Ion Lungu să-i retragă o parte din atribuțiile delegate viceprimarului astfel încât aceasta să nu-l mai deranjeze cu verificări ale diferitelor documente.


Intră acum și în grupul de