Deputatul Ioan Bălan solicită ministrului Culturii programe pentru promovarea la nivel internațional a obiectivelor culturale din zona Bucovinei


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a solicitat, marți, printr-o întrebare adresată ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, promovarea obiectivelor culturale din zona Bucovinei mai ales că prin PNRR există axe de finanțare pentru acest fel de programe.

Bălan îi transmite ministrului Culturii că Bucovina reprezintă unul dintre cei mai importanți poli de atracție turistică din România, beneficiind de o poziție unică din perspectiva turismului cultural, istoric, ecumenic, dar și din punct de vedere peisagistic.

„Grație acestor atribute pe care le are regiunea noastră, în ultimele decenii s-a dezvoltat sectorul turismului, ramură importantă de activitate economică pentru mulți bucovineni. Trebuie spus faptul că, în perioada pre-pandemică, numărul de turiști străini era unul semnificativ, iar mare parte dintre aceștia aflau despre frumusețea Bucovinei exclusiv din agenții turistice sau din platformele electronice dedicate călătoriilor”, a explicat Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a precizat că, recent, ministrul Sănătății a anunțat că, începând cu această primăvară, o parte semnificativă a restricțiilor împotriva răspândirii virusului Sars-CoV-2 vor fi ridicate, ceea ce crează toate premisele repornirii sectorului turistic în Bucovina.

„Pentru acest motiv, consider că ar fi deosebit de benefic dacă autoritățile guvernamentale române ar depune eforturi pentru promovarea atracțiilor culturale, istorice, identitare românești din Bucovina”, a menționat Ioan Bălan.

El a spus că având în vedere faptul că prin Programul Național de Redresare și Reziliență există axe de finanțare specifice pentru susținerea și promovarea regiunilor turistice, îi cere ministrului să precizeze dacă are în vedere să demareze programe de promovare la nivel internațional a obiectivelor culturale din România, în mod special din Bucovina.

„Dacă răspunsul dumneavoastră este unul afirmativ, vă rog să precizați care sunt modalitățile (media, internet, publicații etc) prin care intenționați să puneți în valoare la nivel internațional obiectivele unice pe care le oferă Bucovina”, a mai arătat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de