Gheorghe Flutur, după ce a preluat conducerea PNL: Important este ca partidul să genereze stabilitate și în interior și în coaliție și în țară


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al PNL, Gheorghe Flutur, a declarat, duminică, după desemnarea în funcție că are o responsabilitate mare pentru organizarea Congresului Extraordinar al partidului în vederea alegerii noului președinte al formațiunii.

El a spus că membrii biroului i-au acordat votul în unanimitate să preia interimar această funcție în vederea organizării Congresului Extraordinar după demisia din funcție a lui Florin Cîțu.

Flutur a precizat că va fi un calendar strâns pentru organizarea, duminica viitoare, a Congresului Extraordinar unde vor participa 1300 de delegați.

Termenul de depunere a moțiunilor este miercuri, ora 18:00, iar până vineri seara la ora 22:00 acesta vor fi discutate în organizațiile județene.

„Responsabilitatea este ca în această săptămână să organizăm, respectând întru totul Statului, cum se cuvine Congresul Extraordinar. PNL propune aceste evenimente într-o succesiune destul de rapidă pentru că avem un context național și internațional deosebit”, a spus Flutur.

El a menționat că a văzut o hotărâre a colegilor săi ceea ce arată capacitatea partidului de a face niște lucruri să se îmbunătățească din mers.

„Să intrăm în linie dreaptă pentru că avem extrem de multe provocări la care trebuie să răspundem, mai ales în ceea ce privește agenda de guvernare. Le-am spus și colegilor. Sigur că am putea să discutăm ce a mers și ce nu a mers. Mesajul este de unitate și partidul este unit. Toate organizațiile sunt aici, mergem înainte și din mers ne adaptăm la noua conjunctură care a apărut. Nu vreau să intru în amănunte acum despre ce a mers și ce n-a mers. Eu vreau să-i mulțumesc lui Florin Cîțu, lui Dan Vâlceanu, pentru lucruri care s-au întâmplat bine în acest partid, dar PNL are capacitatea de îmbunătățire a lucrurilor din mers și asta vrem să facem”, a declarat Flutur.

Întrebat ce s-a ales din echipa câștigătoare, Flutur a spus că nu crede că aceasta s-a destrămat atât timp cât sunt aproape unanimități în luarea deciziilor.

„Important este ca partidul să genereze stabilitate și în interior și în coaliție și în țară”, a declarat Flutur care a subliniat că atât președintele țării cât și prim-ministrul provin din PNL.

„Avem o responsabilitate uriașă și vrem să luptăm pentru stabilitate în această țară”, a declarat Flutur.

El a apreciat că PNL este un partid dinamic și va alege soluția cea mai bună.


Intră acum și în grupul de