Ioan Bălan vrea să afle de la ministrul Muncii când vor fi implementate integral noua lege a salarizării și noua lege a pensiilor în sistemul public


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a solicitat, luni, ministrului Muncii, Marius Budăi, informații legate de reformele din sistemul de pensii și salarizare în condițiile în care fondurile pe care UE le va acorda României prin PNRR sunt legate de realizarea acestor schimbări structurale.

„Fondurile alocate României prin mecanismul european de redresare și reziliență sunt condiționate de realizarea în plan intern, într-un ritm accelerat, a unui pachet complex de reforme structurale, care să conducă în mod real la un sistem de pensii echitabil pentru toți pensionarii români, la un sistem de salarizare corect, predictibil și stimulativ în mediul public și la un sistem de asistență socială ale cărui resurse să fie direcționate exclusiv către persoanele aflate în reală dificultate”, a arătat Ioan Bălan.

El a menționat că așa cum au fost asumate țintele prin Planul Național de Redresare și Reziliență, România ar trebui ca, încă din cursul anului 2022, să înregistreze progrese reale în realizarea acestor reforme necesare, fără de care nemulțumirea și neîncrederea românilor în instituțiile statului român nu se va ameliora.

Deputatul liberal sucevean este convins că ministrul va depune toate eforturile pentru a realiza reformele în aceste domenii și îi solicită informații legate de informatizarea dosarelor de pensii începută în 2021, respectiv câte dosare erau transcrise în format electronic la data de 1 decembrie 2021 și câte s-au transcris până la data de 31 martie 2022.

Ioan Bălan mai vrea să afle care era la data de 31 martie 2022 stadiul de elaborare a noilor legi ale salarizării, pensiilor și asistenței sociale.

„ Care este data la care anticipați că vor fi implementate integral noua lege a salarizării și noua lege a pensiilor în sistemul public?”, a mai întrebat Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de