Proiectul de transport public din Suceava, premiat și de Asociația Română pentru Smart City. În 2019, pentru acest proiect, AMR a oferit primarului Lungu titlul de Excelență în transport public și mobilitate


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană a fost premiată de Asociația Română pentru Smart City la cea de-a șasea ediție a Smart City Industry Awards (SCIA) cel mai important eveniment al anului în industria smart city, care a avut loc în data de 31 martie 2022 la Palatul Parlamentului, a anunțat, luni, primarul Ion Lungu.

Primăria Municipiului Suceava a obținut Premiul la categoria Smart Mobility pentru proiectul „Sistem integrat de transport public în municipiul Suceava”, a menționat Lungu.

Același proiect a fost premiat în 2019 de Asociația Municipiilor din România cu premiul de Excelență în transport public și mobilitate.

Primarul Ion Lungu consideră că premiul primit de la Asociația pentru Smart City „este o recunoaștere a efortului pe care l-a făcut orașul nostru pentru modernizarea infrastructurii și mijloacelor de transport public, fiind primul oraș din România care va avea în totalitate transport electric”.

„Vom continua în perioada următoare să implementăm noi proiecte în domeniul mobilității, a producerii energiei electrice, a calității mediului, modernizarea și digitalizarea serviciilor publice, modernizarea infrastructurii educaționale, dezvoltarea infrastructurii pentru turism, dezvoltarea infrastructurii sportive în așa fel încât orașul nostru să fie cât mai confortabil pentru locuitorii săi, mai atractiv pentru investitori și pentru turiști”, a menționat primarul.

Premiul a fost ridicat de consilierul de la Cabinetul primarului, profesor Ovidiu Milici.

Proiectul „Sistem integrat de transport public în municipiul Suceava” încă nu a fost finalizat și se așteaptă sosirea, la Suceava, a unui număr de 15 autobuze electrice de la firma Solaris din Polonia, dar și punerea în funcțiune a sistemelor de e-ticketing și afișajele din stațiile de autobuz, precum și introducerea benzii dedicate pentru transportul public de călători.

Smart City Industry Awards reprezintă un demers național pentru dezvoltarea comunităților creativ-inteligente și încurajează autoritățile centrale și locale să își asume valori și deziderate comune pentru progresul societății.


Intră acum și în grupul de