Lansarea procedurii de demitere a lui Ion Lungu este inoportună, susține liderul județean al USR Suceava, Gheorghiță Mîndruță care cere demisia președintelui organizației municipale Suceava, Gianina Ursu, pentru această inițiativă


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene USR Suceava, senatorul Gheorghiță Mîndruță, a anunțat, marți, printr-un comunicat de presă, că solicită demisia președintelui organizației municipale USR Suceava, Gianina Ursu, pentru inițiativa de a lansa procedura de demitere a primarului Ion Lungu.

Mîndruță spune că a aflat cu surprindere de pe un grup de socializare că filiala municipală USR Suceava a început o procedură de demitere a primarului Ion Lungu care a anunțat că „după o îndelungă chibzuință și consultand opiniile societății civile  filiala municipiului USR SV a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu”.

Președintele USR Suceava arată că momentul este inoportun, deși nu neagă că acesta ar trebui demis.

„Poate că Ion Lungu nu a livrat în acești ani de primărie conform așteptărilor sucevenilor. Poate că ar trebui demis. Cu siguranță, roata panoramică și alte proiecte inițiate de domnia sa nu sunt necesare și nici măcar benefice municipiului Suceava. Acest demers este unilateral și asumat numai de către președintele filialei municipale USR Suceava, Gianina Ursu. El nu reprezintă punctul de vedere al filialei județene USR Suceava și nici al celei municipale, deoarece decizia nu a fost luată în urma unei adunări generale statutare”, a arătat Mîndruță.

El consideră că această decizie politică strategică este una luată intempestiv și o consideră inoportună.

„Pentru acest gest iresponsabil, solicit demisia de onoare a președintelui filialei municipale USR SV, Gianina Ursu”, a transmis senatorul Gheorghiță Mîndruță.

Organizația municipală USR Suceava a anunțat că a decis să declanșeze procedura de demitere prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu.

„După o îndelungă chibzuință, consultând opiniile societății civile, filiala municipală USR Suceava a decis începerea demersurilor pentru demiterea prin referendum a primarului Sucevei, Ion Lungu”, a anunțat USR Suceava pe pagina de socializare.

Potrivit sursei citate, „modul refractar, lipsit de transparență și flexibilitate” în care acesta conduce destinele orașului obligă organizația să înceapă un demers formal de contracarare a acestor practici totalitare.

„Sfidătoarea roată panoramica, în condițiile în care Suceava este murdară, învechită și prost gospodărită este picatura care a umplut paharul nemulțumirilor noastre și ale sucevenilor. Cei 18 ani de mandat al primarului Lungu, ani în care Suceava a ratat șansa să devină un oraș cochet, curat si modern ne obligă să spunem : Opriți-l pe Ion Lungu! Suceava s-a săturat de o administrație locală neperformantă, lipsită de transparență și incapabilă de schimbare în folosul oamenilor!”, a transmis USR Suceava.

Totodată, USR Suceava anunță că în câteva zile sucevenii vor avea ocazia să semneze pentru inițierea procedurilor de demitere a primarului care ține Suceava în alt  secol.

„Invităm lângă noi toate forțele politice și independente să semneze pentru trecerea Sucevei în secolul XXI”, a mai arătat USR Suceava.


Intră acum și în grupul de