Deputatul Bogdan Gheorghiu le-a citit povești copiilor din Bahna Arini în cadrul programului „Citește-mi 100 de povești”


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a continuat și anul acesta programul „Citește-mi 100 de povești”, inițiat în perioada în care a fost ministrul Culturii.

Acest programul, care se desfășoară sub egida Proiectului „România Educată”, derulat de Administrația Prezidențială, este rezultatul colaborării dintre Asociația OvidiuRo, Ministerul Educației și Ministerul Culturii în vederea stimulării lecturii atât în grădinițe, cât și în cadrul familiei.

În acest an, împreună cu partenerii de la Asociația OvidiuRo, deputatul sucevean le-a spus vineri povești copiilor de la grădinița din satul Bahna Arini din comuna Preutești.

„Din nou am simțit plăcerea de a fi în mijlocul copiilor, în această zi însorită. Sunt locuri de care mă simt legat sufletește, tatăl meu fiind de loc din Satul Huși, Comuna Preutești. Așadar, într-un fel m-am întors acasă, dar și pentru faptul că în copilărie vizitam des bunicii. A fi în mijlocul copiilor, pentru mine a fost o experiență minunată, a fost o reală plăcere pentru mine să descoperim împreună acele animale exotice despre care ei știau prea puține lucruri”, a menționat Gheorghiu.

El a precizat că cei de la OvidiuRo au toată dăruirea pentru ca aceste comunități mai îndepărtate de zone urbane, de centre culturale, să fie dinamizate prin astfel de acțiuni ce sădesc dragostea pentru citit, pentru a cunoaște lucruri noi.

„Eu cred că astăzi am reușit să spargem rutina zilnică a comunității, mai ales dacă ne referim la părinții acestor copii. Din punctul meu de vedere, a fost o acțiune reușită, cu o încărcătură sufletească deosebită”, a declarat deputatul liberal.

„Punguța cu două cărți” este un alt proiect al Asociației OvidiuRo, aflat la a treia ediție, acesta încurajând lectura începând de la naștere.

Astfel, 20.000 de „punguțe” vor ajunge la copiii din mediile defavorizate, obiectivul fiind ca aceștia să beneficieze de stimulare cognitivă încă de la vârste fragede.

Pentru a susține și acest demers, deputatul a efectuat tot vineri alături de membrii asociației o vizită la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, la maternitate, la secția de pediatrie, dar şi la secţia de boli infecţioase.

Preşedintele Asociaţiei OvidiuRO, Maria Gheorghiu, a precizat că a revenit cu drag la Suceava, pentru a încuraja lectura în familie şi în grădiniţe: „Le-am oferit copiilor şi părinţilor din spital cărţi pentru a încuraja lectura şi ne bucurăm că am fost primiţi cu drag şi că am văzut zâmbete pe feţele copiilor şi părinţilor”.

Dr. Monica Terteliu, șefa secţiei de boli infecţioase din cadrul Spitalului Județean Suceava, a apreciat activitatea întreprinsă, menţionând că aceasta reprezintă o parte a educaţiei: „Educaţia începe de mic, indiferent de locul în care le afli, fie că suntem la spital, fie că suntem acasă, întotdeauna o poveste este binevenită şi asigură un confort psihic unui copil”.


Intră acum și în grupul de