Senatorul Ioan Stan anunță că începe efectiv construcția Autostrăzii A7: Ministrul PSD al Transporturilor a impulsionat procedurile în vederea începerii lucrărilor


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat, miercuri, că un obiectiv extrem de important pentru milioane de români, asumat de PSD, este mai aproape de realizare.

„Începe efectiv construcția unui nou segment al autostrăzii Moldovei – A7. Ministrul PSD al Transporturilor este cel care a impulsionat la maxim procedurile în vederea începerii lucrărilor și pentru absorbția banilor europeni alocați prin PNRR pentru această autostradă”, a spus senatorul care a menționat că marți s-a semnat primul contract de execuție, pe tronsonul Mizil – Pietroasele, cu o lungime de 28,35 km și că există și banii necesari.

Constructor pentru tronsonul Mizil – Pietroasele este o asociere româno-bulgară între SC CONI SRL  și TRACE GROUP, termenul de finalizare fiind de 20 de luni.

El a precizat că tot marți CNAIR a semnat și contractul de finanțare din PNRR, pentru întreg segmentul Ploiești-Buzău, care este parte componentă a A7 și că este asigurată finanțarea de 3,8 miliarde de lei, fără TVA, din PNRR,  pentru cei 63 de km de autostradă dintre Ploiești și Buzău.

„În total sunt 13 tronsoane de construit, cu o lungime totală de 320 de km. Sub acest aspect subliniem faptul că toate contractele de execuție trebuie semnate până la finalul anului viitor, potrivit jaloanelor din PNRR, dar ministrul Transporturilor dorește să încheie această procedură cu un an mai devreme, respectiv până la finalul lui 2022”, a declarat Ioan Stan.

Președintele PSD Suceava a subliniat că autostrada Moldovei este prima autostradă din România care se va adapta cât mai mult normelor europene de mediu.

„Astfel va avea o amenajate pe traseu 24 de spații destinate încărcării autoturismelor electrice, vor fi plantate 65 de loturi de perdele forestiere anti-înzăpezire  pe o lungime totală de peste 63 de km și pe o suprafață de 160 de hectare, iar drumurile tehnologice vor putea fi folosite și ca piste pentru biciclete. După cum se vede, PSD demonstrează că se ține de cuvânt, nu doar de promisiuni”, a declarat Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de