Deputatul PSD Mirela Adomnicăi: Gheorghe Flutur își arogă merite pentru lucruri aflate în atribuțiile altora, dar uită mereu să comunice despre multele promisiuni neonorate făcute de-a lungul timpului


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, joi, că a observat în aceste zile apariția în presa județeană a unor comunicate transmise de Consiliul Județean Suceava prin care președintele Gheorghe Flutur anunță diverse lucruri, subliniind că, de regulă, acestea sunt în atribuțiile altor entități și că președintele CJ Suceava uită să comunice despre promisiunile neonorate.

„Astăzi ne vorbește despre modernizări pe DN 17, pe diferite tronsoane, ieri ne spunea despre noile stațiuni de interes local din județ sau despre ordinul de începere a lucrărilor de aducțiune de gaz metan pentru mai multe localități sucevene.  Ce au în comun toate aceste anunțuri? Ei bine, nici unul dintre ele nu au legătură cu activitatea Consiliului Județean și domnul președinte Gheorghe Flutur nu are deloc atribuții directe în implementarea acestora”, arată deputatul social-democrat sucevean.

Ea a subliniat că în ceea ce privește lucrările de modernizare de pe DN 17, acestea sunt efectuate de CNAIR, instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, deci nici o legătură cu atribuțiile Consiliului Județean.

„Ca fost prefect, care am administrat toate drumurile naționale din județ, știu foarte bine ce implică astfel de lucrări. În schimb ar fi bine dacă domnul Flutur ne-ar anunța ce se întâmplă cu drumurile județene pe care le are în subordine și la care sunt o mulțime de probleme și de întârzieri”, a spus deputatul sucevean.

Ea a arătat că în ceea ce privește noile stațiuni de interes local din județul Suceava, principalul merit îl au primarii acestor localități, care s-au zbătut și au îndeplinit criteriile necesare pentru recunoașterea acestor destinații turistice și îi felicită pe aceștia pentru munca depusă atât pe primarii din Moldovița, Panaci, Putna, Șaru Dornei și Vama care au obținut acum aceste recunoașteri, cât și pe cei care au obținut mai demult statutul de stațiuni turistice pentru localitățile pe care le conduc.

„Nu cred că este corect ca cineva să se folosească de realizările altora și să-și aroge apoi merite care nu-i aparțin”, a declarat Mirela Adomnicăi.

Deputatul social-democrat sucevean mai arată că sucevenii au fost, de asemenea, anunțați că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de aducțiune de gaz pentru mai multe localități sucevene.

„Pe lângă faptul că din nou Consiliul Județean nu are atribuții în acest sens, mulți dintre primari mi-au semnalat că acest lucru nu s-a întâmplat efectiv sau cel puțin nu în toate localitățile menționate în  comunicatul respectiv. Deci încă o arogare falsă de merite!”, a transmis parlamentarul sucevean.

Mirela Adomnicăi subliniază că anunțurile făcute de Gheorghe Flutur nu sunt decât un mesaj că nimic nu se întâmplă în județ fără „binecuvântarea” sa.

„Recunoaștem că ne-am obișnuit cu stilul de comunicare al domnului Flutur, aflat permanent în campanie electorală și cu modul în care încearcă să arate că nimic nu se întâmplă în județ fără „binecuvântarea” domniei sale.  Însă de cele mai multe ori lucrurile stau total diferit față de cum sunt prezentate. Sunt și alte persoane care se zbat pentru județul nostru, de multe ori în tăcere și consider că este total incorect să-și aroge merite doar unul singur pentru tot ce se întâmplă bun în județ. Nu știu cum se face însă domnul Flutur uită mereu să comunice despre multele promisiuni neonorate făcute de-a lungul timpului ori despre situațiile în care județul Suceava este codaș la nivel național. Sau acolo nu mai sunt „meritele” domniei sale?”, a conchis deputatul PSD Mirela Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de