VIDEO// Gheorghe Flutur joacă în filmul „Nuntă în Bucovina”. Președintele Consiliului Județean Suceava este inițiatorul proiectului


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a lansat, vineri, un material video de promovare a proiectului „Nuntă în Bucovina” inițiat de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit trailerului filmului, povestea urmărește doi tineri, băiatul din Botoșana și fata din Pârteștii de Sus, care se îndrăgostesc. Băiatul, Vasilică, aflat la cosit, o observă pe fată, Savetuca, ce spăla rufele la pârâu.

În film sunt prezentate toate momentele importante ce urmează până la căsătorie, de la cerutul de nevastă, anunțul căsătoriei, pregătirile de nuntă, incluzând prepararea bucatelor, împodobirea casei, dansul găinii,  oferirea zestrei, plecatul fetei de acasă, alaiul de nuntași cu cai și căruțe,   nunta din biserică și petrecerea cu nuntași.

De remarcat că în film, printre nuntași, joacă și președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur care apare în mai multe ipostaze dansând, dar și la masă.

Filmul va fi lansat, luni, 15 august, cu prilejul debutului proiectului „Nuntă în Bucovina” -Jocul pe toloacă de la Pârteștii de Sus.

Proiectul este realizat de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina și își propune să promoveze autenticele tradiții de nuntă din Bucovina.


Intră acum și în grupul de