Ioan Bălan a descifrat motivele atacurilor „grotești și bășcălioase” din partea PSD Suceava la adresa lui Gheorghe Flutur: Sunt frustrați pentru că nu au ce realizări să arate


Intră acum și în grupul de

Prim vicepreședintele PNL Suceava deputatul Ioan Bălan a apreciat, miercuri, că este momentul că cei din PSD Suceava să înceapă să conlucreze cu partenerii din coaliția de guvernare pentru creșterea pensiilor și facturi decente la energie și să evite să critice investițiile și acțiunile de promovare a Sucevei făcute de Gheorghe Flutur.

„Șmecheria PSD este evidentă pentru toată lumea: declară că vor mărirea pensiilor de la 1 ianuarie 2023 cu 10 la sută, mai anunță că vor facturi mici la energie prin reglementarea specială a pieței energetice pe o perioadă de doi ani, dar se opun când trebuie luate decizii politice în coaliție”, a spus Ioan Bălan.

Potrivit acestuia, ceea ce face PSD este de fapt un limbaj dublu, un politicianism ieftin, subliniind că de altfel, mărirea pensiilor este o măsură obligatorie și necesară în contextul creșterii inflației și scăderii puterii de cumpărare a pensionarilor.

„În acest context a fost făcut și anunțul președintelui PNL, premierul Nicolae Ciucă și a prim-vicepreședintelui PNL Gheorghe Flutur, legat de decizia PNL de mărire a pensiilor cu 15 la sută care să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2023”, a spus parlamentarul liberal sucevean.

Ioan Bălan a adăugat că poate înțelege luptele politice și nevoia PSD de a ieși în față doar cu măsuri populare, dar că în aceste momente grele, nu înțelege până la urmă oportunismul și cinismul acestora din comunicatele de presă pe care le trimit zilnic.

„La Suceava, situația PSD este una și mai complicată. Lipsiți fiind de majorități în Consiliul Județean, dar și în multe localități conduse de primari PNL, ei nu-și pot etala eventuale realizări pe care să le treacă în dreptul PSD.  În aceste condiții cei din PSD au ales o cale care, spunem noi, este distructivă pentru județ și comunitate în general, respectiv demontarea și minimizarea oricărei investiții sau oricărei acțiuni de promovare a Bucovinei, a Sucevei”, a spus deputatul liberal.

Mai mult, Ioan Bălan consideră că atacurile „grotești și bășcălioase” la adresa liderului PNL Suceava, Gheorghe Flutur, sunt un exemplu clar de frustrare politică pentru PSD.

„De fapt, pentru PSD  Suceava, liderul liberal  Gheorghe Flutur a devenit o obsesie continuă, iar faptul că în sondaje și în studiile sociologice acesta ocupă prima poziție îi determină pe pesediști să nu mai gândească rațional și să atace fără noimă, la persoană și la familie, dar cad în penibil prin lipsa argumentelor”, a adăugat Ioan Bălan.

Parlamentarul liberal sucevean i-a rugat pe „colegii din PSD” ca atunci când doresc să facă sau să aducă o critică la vreo investiție a administrației PNL, să aibă în față poza în care toată conducerea partidului se înghesuia la inaugurarea liftului de la Spitalul din Gura Humorului, subliniind că aceasta ar trebui să-i determine să fie obiectivi și raționali.

„Fac un apel colegilor de coaliție din PSD, să încerce ca împreună să găsim soluții pentru a mări pensiile cu minimum 15 la sută de la 1 ianuarie și să găsim formule corecte, în conformitate cu realitățile economice și sociale din România, la facturile de gaz și electricitate începând din acest moment”, a concluzionat deputatul Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de