PSD anunță grevă politică în CJ Suceava pentru că Gheorghe Flutur nu ia în considerare pozițiile consilierilor județeni PSD. Flutur: Să fim colegi corecți de echipă și să ne respectăm unii cu alții și să mergem înainte


Intră acum și în grupul de

Liderul grupului PSD din Consiliul Județean Suceava, Gheorghe Iacob, a transmis, miercuri, în plenul Consiliului Județean Suceava că nu mai pot să accepte ca opiniile lor să nu fie luate în seamă de majoritatea PNL și că intenționează ca la următoarele ședințe să nu mai participe la vot.

Gheorghe Iacob a spus că după cum au mers lucrurile în 2022 se pare că și în 2023 va fi la fel în ceea ce privește modul de lucru în Consiliul Județean Suceava și că propunerile PSD nu-s luate în calcul de majoritatea PNL.

„Deși suntem în coaliție, propunerile consilierilor județeni PSD nu prea sunt luate în seamă. Chiar înainte de ședință discuțiile purtate nu au avut niciun rost. Stau și mă întreb dacă mai e nevoie de votul nostru. O să discut cu colegii să vedem dacă nu cumva o să intrăm în grevă japoneză să nu mai participăm la niciun vot, să ne spunem punctele de vedere, dar să nu mai participăm la niciun fel de vot în condițiile în care în 2023 se va proceda la fel”, a spus liderul grupului PSD.

El a recunoscut că Gheorghe Flutur are majoritatea necesară, dar cred că, fiind totuși o coaliție, ar trebui  să mediteze mai mult și să fie găsite niște soluții pentru o colaborare fructuoasă.

„Avem interese comune. Nu avem interese divergente față de conjudețenii noștri și ar trebui să ne aplecăm mai mult asupra unor probleme la care este necesar și punctul nostru de vedere. Noi nu dorim să participăm la anumite comisii numai de dragul de a participa. Poate sunt destui consilieri județeni din cadrul grupului nostru care ar putea să vină cu niște elemente concrete care ar putea duce la îmbunătățirea activității tuturor unităților aparținând de Consiliul Județean și pentru toți conjudețenii noștri. Cred că ar trebui să ne gândim mai mult. În prima ședință a grupului de consilieri vom analiza și punctul nostru de vedere și în prima ședință de Consiliu Județean o vom expune”, a explicat Gheorghe Iacob.

În replică, președintele Flutur consideră că poziția exprimată de liderul grupului PSD din CJ Suceava este în contradicție cu acțiunea consilierilor județeni PSD pentru că voturile în unanimitate din ședință arată o oarecare apreciere și un acord asupra celor dezbătute.

„Nu ne-am contrazis pe proiectele de dezvoltare a județului Suceava și vă aștept oricând să discutăm”, a spus Flutur.

El a subliniat că investițiile din județ sunt extrem de echilibrate în toate localitățile și a menționat că nu s-a ținut cont de culoarea politică la proiectele de dezvoltare a infrastructurii județene.

În ceea ce privește comisiile, Flutur a arătat că s-au stabilit clar lucrurile de la începutul acestui mandat pentru că se respectă procentele cu care fiecare forță politică este reprezentată în Consiliul Județean.

El a menționat că în ceea ce privește proiectele de dezvoltare a constatat că există înțelegere între pozițiile celor două formațiuni politice și că aceasta a fost exprimată prin vot.

„Să fim colegi corecți de echipă și să ne respectăm unii cu alții și să mergem înainte”, a transmis Flutur grupului PSD.


Intră acum și în grupul de