Deputatul Gheorghe Șoldan, presiuni la ministrul Transporturilor pentru podul de la Milișăuți. Lucrarea ar urma să fie finalizată în august, cu trei luni întârziere față de contractul inițial.


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a anunțat, marți, că lucrările de refacere a  podului de la Milișăuți vor fi finalizate în luna august a acestui an.

„Am fost astăzi din nou la ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a discuta despre refacerea podului de la Milișăuți. În cursul anului trecut, am insistat pentru finanțarea acestui proiect, acum am fost pentru a obține răspunsuri concrete pentru suceveni. Și le-am obținut: Domnul ministru a vorbit personal cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, care i-a comunicat că s-a făcut achiziția pentru podul provizoriu și că acesta va fi montat în cel mult două săptămâni”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, odată podul provizoriu finalizat, constructorul poate începe lucrările, al căror termen de finalizare este august 2023.

„Îi mulțumesc și pe această cale dlui ministru Sorin Grindeanu pentru implicare, o dată pentru că a găsit resursele de finanțare pentru refacerea acestui pod, iar în al doilea rând, pentru că a intervenit personal în rezolvarea acestei probleme stringente pentru județul Suceava.  Din păcate, fosta conducere a DRDP Iași a greșit proiectul, pentru că nu a prevăzut încă de la început un pod provizoriu pe care să fie deviată circulația. Pentru a remedia eroarea tehnică, mi-a comunicat actualul director al DRDP Iași, dl. Laicu, au urmat o serie întreagă de proceduri, de la detalii tehnice, la licitații și achiziții, care au întârziat începerea lucrărilor”, a mai spus deputatul.

El a menționat că se va întâlni cu directorul DRDP Iași pentru a discuta punctual toate problemele apărute și soluțiile găsite.

„Din fericire, acum putem spune cu certitudine că cel târziu în luna august 2023 se va circula fără restricții pe podul de la Milișăuți”, a conchis Gheorghe Șoldan.

Reamintim că în februarie 2022 ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul pentru reabilitarea podului pe DN 2H, în valoare totală de 8.900.000 de lei fără TVA după ce deputatul Șoldan a solicitat acestuia să facă demersurile pentru reabilitarea podului.

Ulterior, Ministerul Transporturilor a locat bani și pentru realizarea variantei provizorii de circulație pe perioada în care podul rutier este închis pentru lucrările de reabilitate.

Lucrările la pod trebuiau să fie finalizate la sfârșitul lunii mai.

Șeful DRDP Iași a susținut însă că proiectul prevede ca podul să fie reabilitat sub trafic și inițial nu a dorit să ceară avizarea construirii în albia râului Suceava a unei variante provizorii. Ulterior a depus o solicitare greșită, care a fost respinsă de Apele Române și abia în martie 2023 a reușit să trimită o formă acceptabilă și care să fie avizată.


Intră acum și în grupul de