Ioan Stan spune că o creștere cu 60 la sută a salariilor din Educație este imposibilă și ar deschide o poartă a haosului cu revendicări similare în spirală


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, că se impune ca liderii sindicali din Educație să revină a negocierile cu Guvernul și să accepte dialogul și nu confruntarea și a anunțat că termenul pentru finalizarea legii unitare a salarizării în sistemul public a fost devansat pentru data de 15 iulie.

„Copiii nu au nicio vină, școala trebuie să fie reînceapă pentru toţi, în toată țara, cât mai repede. Pentru PSD acest lucru reprezintă o prioritate de maximă importanță și de aceea suspendă orice negociere politică privind schimbarea guvernului. Negocierile cu sindicatele trebuie urgent reluate!  PSD face apel la liderii sindicali și la toate cadrele didactice să accepte dialogul responsabil și nu confruntarea. Este necesar să se găsească un compromis acceptabil și mai ales posibil, pentru toată lumea”, a spus Ioan Stan.

El a precizat că PSD a fost și va fi mereu alături de dascăli, a susținut ori de câte ori a fost posibil creșterea veniturilor acestora.

„O va face și de această dată, dar în limita posibilităților reale pe care le are țara. De altfel, rundele succesive de discuții din weekend au fost rezultatul atitudinii președintelui PSD, Marcel Ciolacu, care anunțase disponibilitatea sa de a se întâlni urgent cu liderii sindicali pentru evitarea declanșării grevei generale”, a explicat Ioan Stan.

Senatorul PSD de Suceava a arătat că o creștere cu 60% a salariilor, așa cum  pretind greviștii din Educație, este imposibil de aplicat pentru că nu doar că este mult pentru nivelul inflației, dar nu există banii necesari, iar dacă totuși s-ar aplica s-ar deschide o poartă a haosului prin care ar pătrunde revendicări similare în spirală, inflație galopantă, creșterea datoriei publice; pe scurt crize majore care inevitabil ar conduce la catastrofa din guvernarea Băsescu-Boc din 2008-2009, respectiv tăierea salariilor.

„Problema salariilor cadrelor didactice își va găsi rezolvarea în proiectul Legii Salarizării Unice, condiție a PNRR, care a fost devansat; termenul de finalizare a fost scurtat la 15 iulie, tocmai pentru a arăta fără echivoc disponibilitatea politică de a rezolva motivul esențial al declanșării grevei generale”, a concluzionat Ioan Stan.


Intră acum și în grupul de