Bogdan Gheorghiu, aprecieri la adresa unui lider PSD Preutești care a criticat susținerea candidatura primarului Ion Vasiliu, declarat colaborator al Securității


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu a apreciat, luni, curajul și corectitudinea vicepreședintelui PSD Preutești, fostul consilier județean Dumitru Dumitru, care a participat la mitingul electoral al PNL unde a criticat PSD pentru că îl susține pe actualul primar Ion Vasiliu pentru un nou mandat deși acesta a fost declarat colaborator al Securității.

Potrivit sursei citate, la Preutești, peste 350 de locuitori ai comunei au venit să-l sprijine pe Constantin Daniel Mihăilă. Rezultatele acestuia vorbesc de la sine, experiența de inginer constructor în afara țării, experiența ca viceprimar al comunei, valorile de familie și educația l-au făcut apreciat de întreaga comunitate.

„Cum onoarea și verticalitatea țin de structura fiecăruia în parte, la eveniment a participat și domnul Dumitru Dumitru, vicepreședinte PSD Preutești, membru marcant al acestui partid, fost consilier județean social-democrat în perioada 2016-2020. Acesta a venit să-și exprime indignarea față de decizia conducerii partidului din care face parte, aceea de a gira candidatura domnului primar în funcție, Ion Vasiliu, care săptămâna trecută a fost declarat fără echivoc de către Înalta Curte de Casație și Justiție ca fiind colaborator al securității”, arată deputatul liberal.

El a arătat că Dumitru, apreciat de toți cei prezenți pentru valorile sale, și-a exprimat dezamăgirea pentru că partidul al cărui membru marcant este, PSD, susține un om care, potrivit sentinței ICCJ, și-a pus propria locuință la dispoziția vechii securități. Acesta a mai subliniat că se încalcă grav statutul PSD, care prevede clar la art. 23, alin.(4)  faptul că nu pot fi membri ai Partidului Social Democrat persoanele compromise moral şi politic.

„Nu pot decât să apreciez corectitudinea și curajul acestui om care denunță duplicitatea și lipsa de caracter a conducerii PSD Suceava. Această conduită este „modus operandi” al unei găști care controlează și vrea să mențină un sistem învechit de control asupra unei părți din județ. Dar la ce ne putem aștepta, când însuși liderul social democrat sucevean, Ioan Stan, se autointitulează „tovarăș”? Oare de aceea i se face rușine domnului Ciolacu să fie asociat cu moldovenii? Pentru că i-a întâlnit doar pe aceștia, Stan și prietenii?După presiunile exercitate la Rădăuți pe transportatori, defilarea cu vechi turnători la alegeri este un alt motiv pentru care un om valoros ca Daniel Mihăilă va câștiga Primăria Preutești”, a transmis Bogdan Gheorghiu.

Comandat de PNL FILIALA Suceava, cod AEP 21240015


Intră acum și în grupul de