Gheorghe Șoldan la Dumbrăveni: Este un exemplu național de succes. Comuna Dumbrăveni va avea variantă ocolitoare, dar și un stadion omologat UEFA cu 7.000 de locuri.


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, a fost prezent, sâmbătă, la Dumbrăveni alături de primarul Ioan Pavăl cu care este în echipa cu care vrea să dezvolte întregul județ.

„Comuna Dumbrăveni va avea variantă ocolitoare, un parc central cum nu vezi nici în multe orașe și un stadion omologat UEFA cu 7.000 de locuri”, a declarat Gheorghe Șoldan care a precizat că aceasta este viziunea primarului Ioan Pavăl, unul dintre cei mai apreciați primari din județul Suceava.

„Un primar social-democrat de care sunt mândru că face parte din echipa mea și alături de care vreau să dezvoltăm întregul județ. Astăzi ne-am întâlnit la Centrul Cultural „Acad. Eugen Simion”, în prezența a aproximativ 350 de persoane, pentru a discuta despre viitorul comunei și al județului”, a spus Șoldan.

El a subliniat că Ioan Pavăl, unul dintre cei mai tineri viceprimari din țară la începutul carierei sale în administrație, a transformat Dumbrăveni dintr-o comună fără niciun drum asfaltat într-o localitate etalon în județ.

„Datorită eforturilor sale, toate gospodăriile și instituțiile beneficiază acum de utilități, iar în curând vor începe lucrările pentru rețeaua de gaz și racorduri la fiecare gospodărie. Locuitorii comunei se bucură de numeroase facilități: spital și policlinică, centru cultural modern, școli modernizate, sală de sport și bazin de înot olimpic”, a declarat deputatul Șoldan.

El a menționat că în ceea ce privește infrastructura rutieră, cel mai mare proiect este cel al variantei ocolitoare, de 6 kilometri, pentru care demersurile au fost deja inițiate la Ministerul Transporturilor, iar secretarul de stat Gabriel Bunduc a confirmat sâmbătă, la Dumbrăveni, că acest proiect va deveni o certitudine.

De asemenea, urmează asfaltarea a 15 kilometri de drumuri, finalizându-se astfel modernizarea a aproximativ 95% din infrastructura rutieră a comunei.

„Pentru următorul mandat, Ioan Pavăl plănuiește construirea unui stadion ultramodern, omologat UEFA, care va completa perfect programul nostru de promovare a sportului județean. Proiectul parcului central din Dumbrăveni este, de asemenea, impresionant, incluzând o fântână arteziană, alei, loc de joacă pentru copii, teren de volei și patinoar pe timpul iernii. Aceste proiecte au transformat comuna Dumbrăveni într-o localitate-model, atrăgând înapoi mulți localnici plecați în străinătate”, a spus Șoldan

Potrivit lui Șoldan, la Dumbrăveni se construiesc două noi grădinițe pentru a face față creșterii numărului de copii.

„Dumbrăveni este dovada clară că o administrație performantă poate schimba radical o comunitate. Ioan Pavăl a înțeles că în secolul XXI nu e suficient să repari drumuri și să dai un var la căminul cultural. E nevoie de viziune și proiecte gândite pentru oameni. Vreau, alături de Ioan Pavăl și de ceilalți primari și consilieri județeni din echipa mea, să arătăm cum putem dezvolta fiecare localitate și să transformăm județul din codaș în fruntaș”, a adăugat Șoldan.

El a spus că Dumbrăveni este un exemplu național de succes, dar că în schimb, cu sute de kilometri de drumuri neasfaltate, cu salariile printre cele mai mici din România și primii în țară la localități fără apă potabilă și copii cu părinți plecați la muncă în străinătate, județul Suceava are nevoie de o schimbare majoră.

„Aceasta este diferența pe care o putem face împreună pe 9 iunie”, a transmis, cu încredere, Gheorghe Șoldan.

Comandat de PSD FILIALA Suceava, cod AEP 21240002


Intră acum și în grupul de