(FOTO) A început Săptămâna „Şcoala Altfel”. Mii de elevi din tot judeţul sunt așteptați în vizită la ISU Suceava


Intră acum și în grupul de

 Programul „Școala Altfel. Să știi mai multe, să fii mai bun!” a debutat, luni, în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, cu subunităţile din judeţ aferente, prin vizita elevilor claselor primare din cadrul unor școli la sediile pompierilor militari din Suceava, Fălticeni, Solca, Dolhasca, Rădăuţi, Siret, Vicovu de Sus, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei şi Poiana Stampei.

”Cu o vreme excelentă în prima zi din săptămână, copiii sosiţi deja la sediul inspectoratului şi al Detaşamentului de Pompieri Suceava au fost foarte activi, receptivi și interesați de informațiile prezentate de pompieri, fie ei servanţi, paramedici, pirotehnişti sau scafandri. Evident, ca de fiecare dată, câinele pompier Olly a fost cel mai bucuros să îi aibă în preajmă pe micuţi, iar aceştia au fost încântaţi de exerciţiile efectuate de patrupedul salvator”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj.Alin Găleată.

El a mai precizat că ”mii de elevi din tot judeţul sunt așteptați în vizită pe parcursul întregii săptămâni, pentru a petrece câteva ore în compania salvatorilor”.

”Copiii vor cunoaște mai bine tehnica de intervenție din dotare și vor primi informații detaliate despre misiunile de intervenție, prevenire și salvare la care pompierii participă zilnic”, a mai informat Găleată.

FOTO: ISU Suceava

 


Intră acum și în grupul de