Razie la Gura Humorului: Percheziții, confiscări de lemn fără acte și bunuri contrafăcute, dar și zeci de amenzi


Intră acum și în grupul de

O operațiune amplă desfășurată în orașul Gura Humorului a dus la percheziții, confiscarea de bunuri contrafăcute și sancțiuni contravenționale, în cadrul unei acțiuni preventive-reactive a forțelor de ordine.

Cu peste 30 de polițiști din cadrul Poliției orașului Gura Humorului, 2 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Gura Humorului, operațiunea a vizat asigurarea ordinii și liniștii publice în zonele sensibile ale orașului.

În timpul acțiunii, au fost legitimate peste 160 de persoane, controlate 130 de vehicule și verificate 6 unități economice. Aparatele etilotest și drugtest au fost folosite pentru a testa 64 de șoferi, rezultând în aplicarea a 47 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.770 lei. De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare, un vehicul a fost imobilizat și 3 permise de conducere au fost reținute pentru abateri la regimul rutier.

În paralel cu aceste acțiuni, polițiștii au desfășurat activități de cercetare penală, identificând și confiscând bunuri contrafăcute în valoare de aproximativ 4000 de lei la un stand din Piața Agroalimentară. Dosarul penal întocmit vizează infracțiunea de „punere în circulație a unor produse purtând mărci identice sau similare cu mărci înregistrate”.

De asemenea, în cadrul operațiunii, o autoutilitară a fost oprită pe strada Moldovei, iar verificările au relevat că vehiculul transporta material lemnos fără documente legale. În conformitate cu legislația în vigoare, șoferița a fost sancționată cu o amendă de 2.000 de lei, iar 3,22 metri cubi de lemn foc fag, în valoare de 524 de lei, au fost confiscați și predați autorităților silvice.


Intră acum și în grupul de