Peste 1.500 de copii au luat cu asalt „Cinematograful de Vacanta” de la Observatorul Astronomic din cadrul USV Suceava


Intră acum și în grupul de

În perioada vacanței intersemestriale a elevilor, între 1 și 8 februarie, Observatorul Astronomic din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava a găzduit „Cinematograful de Vacanță”.

De dimineața și până seara, pe un sistem de proiecție 3D, au rulat cele mai îndrăgite filme, special alese pentru copii.

cinematograful de vacanta la observatorul astronomic usv
Sursa foto: Mihai Dimian

 

Astfel, timp de opt zile, copii și adulți au luat cu asalt Observatorul Astronomic și au urmărit pelicule apreciate și premiate la marile festivaluri de filme din lume.

Deși sala în care a fost montat dispozitivul de proiecție 3D are o capacitate de 50 de locuri, la foarte multe proiecții numărul de scaune a fost suplimentat sau chiar s-a stat şi pe jos,  organizatorii fiind pregătiţi cu 75 de perechi de ochelari 3D.

„Noi aveam 75 de ochelari și 50 de locuri, așa că lumea care mai voia, mai lua scaune. Au fost proiecții la care au asistat 75 de oameni”, a declarat prorectorul USV Mihai Dimian, pentru NewsBucovina, la finalul programului „Cinematograful de Vacanță”.

Totodată, după cum a afirmat prorectorul USV, publicul sucevean a primit foarte bine proiecțiile, iar în prezent, se poartă negocieri pentru achiziția sistemului de proiecții 3D și a unei noi licențe.

„A fost mai bine decât ne-am așteptat noi, probabil sunt și aspecte care puteau fi făcute mai bine, noi purtăm negocieri pentru achiziția sistemului și să mai vedem dacă mai achiziționăm o licență sau nu, poate sunt și alte preferințe. Pentru copii a fost simplu că am avut Walt Disney și Pixar, dar la adulți e mai dificil. În principiu, o să continuăm ce am început”, a declarat prorectorul USV Mihai Dimian.

În cele opt zile de proiecții, au fost peste 1.500 de copii care au vizionat filme 3D la Observatorul Astronomic din cadrul USV, în medie fiind vorba despre aproximativ 200 de spectatori pe zi. Printre cele mai vizionate filme la „Cinematograful de Vacanță” s-au regăsit peliculele „Regatul de gheață” și „Cum să îți dresezi dragonul”, a mai menționat prorectorul USV Mihai Dimian.


Intră acum și în grupul de