Cartea unui tanar din Suceava face furori pe internet! Varianta electronica a volumului a atras peste un milion de cititori


Intră acum și în grupul de

Un tânăr sucevean este autorul unei povești fulminante despre dragoste și sex, iubire și suferință adolescentină, ce a făcut furori pe rețelele de socializare. Peste un milion de persoane au ales să citească cartea scrisă de Andrei Ciobanu numai pe internet, iar în librării, cartea se vinde ca pâinea caldă, librarii fiind nevoiți să suplimenteze stocul.

Suge-o, Ramona! Andrei Ciobanu

Suceveanul Andrei Ciobanu este autorul cărții „Suge-o, Ramona”, o poveste semi-amuzantă, povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală şi morală, despre trecerea de la adolescenţă la maturitate.

„Hilare sau triste, emoţionante sau cinice, aventurile lui Andrei sunt cele ale adolescentului obişnuit, care caută, încearcă, eşuează sau învinge, totul pentru a o impresiona pe fata visurilor sale.

Cu toţii ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferinţă, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire lumea se prăbuşeşte şi renaşte la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona şi dorinţa de a se răzbuna pentru indiferenţa ei, Andrei trăieşte câteva aventuri extrem de incitante şi se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern”, se arată în descrierea cărții publicată de Andrei Ciobanu la Editura Trei.

Explicația tânărului sucevean, comediant și realizator de matinal la un post național de radio, pentru publicarea confesiunilor adolescentine vine chiar în introducerea volumului „Suge-o, Ramona”.

Andrei Ciobanu

„Niciodată nu a fost vorba de răzbunare sau de dorința mea de a demonstra ceva. Cred că cea mai corectă explicație este că “pur și simplu s-a întâmplat”. Eu cred că lucrurile mișto au loc atunci când nu le plănuiești și le lași să se întâmple”, își începe mărturia Andrei Ciobanu.

Tot el spune că mai degrabă din greșeală a scris pe Facebook o întâmplare, iar pentru că oamenilor le-a plăcut, a continuat să scrie și astfel au apărut primele 12 capitole din „Suge-o, Ramona”.

„Toată lumea mă întreba ce s-a întâmplat în continuare. Și uite așa, am mai scris o postare. Și încă o postare și încă una și …așa au apărut primele 12 capitole. Abia atunci m-am gândit că ar fi bine să le pun laolaltă și acela a fost momentul în care mi-am asumat povestea și am conștientizat ce impact are”, a explicat suceveanul.

Ideea de a publica un volum tipărit a venit tot din partea cititorilor care și-au dorit să aibă cartea în bibliotecă.

Mai mult decât atât, povestea adolescentină a prins atât de bine la public încât cartea beneficiază și de un trailer special, pe muzica lui Alex Velea (Din vina ta).

 

În ceea ce privește motivele pentru care „Suge-o, Ramona” ar trebui citită, Andrei Ciobanu a menționat două, tot în introducerea cărții, în stilul umoristic caracteristic:

„1. Pentru că e ușor de citit și pentru că este semi-amuzantă. Și în unele capitole ai niște melodii sugerate pe care să le asculți în timp ce citești ca să intri mai bine în stare. Sunt exact melodiile pe care le ascultam eu pe repeat, în timp ce scriam cartea.

2. Pentru că dacă ai ajuns să citești asta, probabil ai cumpărat-o deja, deci ai dat banii. Așa că, măcar poți să te bucuri de ea”, a susținut tânărul sucevean.

Lansarea oficială a volumului „Suge-o, Ramona” va avea loc duminică, 15 februarie, în Constanța, locul de unde a început povestea suceveanului.

„Acolo a început totul, acolo a început povestea și de acolo este EA, deci nu avea cum să fie altfel”, a menționat Andrei Ciobanu pe profilul de Facebook.

 

 

 


Intră acum și în grupul de