Ţinuta purtată de Bianca Coştiug în finala „Românii au talent” a fost creată de cel mai bun designer al anului 2014 din vestul ţării

 

Ţinuta vestimentară purtată de suceveanca Bianca Coştiug,  în finala concursului „Românii au talent”, a jucat un rol esenţial  în spectacolul inedit cu care frumoasa dansatoare a hipnotizat o ţară întreagă.

Costumul, format dintr-un top şi o fustă „asezonată” cu un brâu, a fost creat special pentru marele eveniment, de timişoreanca Gabrielle Roman, desemnată în 2014 „Designerul anului din vestul ţării”.

Într-un interviu acordat unui site de lifestyle din Timişoara, Gabrielle Roman a explicat că Bianca a purtat o ţinută boho chic, cu influenţe tribale, etnice şi romantice.

bianca costiug

„În colaborarea cu Bianca Coştiug, m-am lăsat inspirată de muzica ei tribală, atitudinea zen şi boho a artistei. A trebuit să o observ şi să fiu atentă la coregrafia ei, deoarece este mai greu să creezi o ţinută pentru scena, mai ales când artistul dansează. Toate detaliile acestea trebuie observate şi numai după te poţi lăsa purtat de imaginaţie, care este pretutindeni! Nu am vrut să creez o ţinută pentru Românii au Talent, am vrut să creez o stare.

Am ales o ţinută boho chic, cu influenţe tribale, etnice şi romantice. Bianca a purtat o ţinută caracteristică acestui stil, bazându-se pe nonculoarea negru şi culoarea roşu. Brâul ataşat pe fustă este creat special pentru ea, cu broderie şi accesorii cusute manual. Ţinuta a fost completată de decupaje şi franjuri pentru a crea starea tribala şi pentru flexibilitatea dansatorului”, a declarat designerul timişorean pentru VIPTim.ro.

În ce priveşte timpul pe care l-a avut la dispoziţie pentru realizarea costumului, Gabrielle Roman a precizat: „Nu am avut foarte mult timp, totul s-a întamplat foarte repede, deoarece trebuia să fie gata pentru repetiţii şi să fie aprobat de echipa show-ului. Am acordat mare atenţie modului în care îi construiesc imaginea, pentru marele moment”.