15 liceeni suceveni au participat, în Germania, la un program de formare profesională în proiectarea asistată de calculator


Intră acum și în grupul de

Un grup de 15 liceeni suceveni a participat printr-un proiect ERASMUS + la o mobilitate de formare în proiectarea asistată de calculator, timp de două săptămâni, în Germania.

elevi calculatoare 1 (2)

Potrivit președintelui Asociației Școlare Sucevene pentru Educație și Dezvoltare (ASSED), prof. Maria Teodoreanu, cei 15 elevi suceveni, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic „Petru Mușat”, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” și de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava au participat în perioada 4 mai – 18 mai 2015, în Germania, la un proiect de cooperare europeană pentru îmbunătățirea competențelor profesionale tehnice în proiectarea asistată de calculator 2D/3D CAD.

„Într-un timp relativ scurt, de numai două săptămâni, elevii au reușit să utilizeze programe de ultimă generație CAD, să elaboreze cu ușurință proiecte tehnice 2D și 3D, să comunice mai ușor în limba engleză, să viziteze și să afle multe lucruri despre istoria, cultura și tradițiile germane. Este primul proiect de formare profesională în care elevii participanți provin de la mai multe unități școlare din județ, acest lucru fiind posibil întrucât ASSED Suceava, care a aplicat și primit finanțare pentru acest proiect joacă rol de coordonator de consorțiu”, a declarat Teodoreanu.

Ea a mai spus că elevii au fost aleși în urma unor concursuri, iar în Germania au parcurs programul de formare profesională oferit la standarde europene de Centrul de formare profesională „Alfatraining” din Karlsruhe.

De asemenea, la finalul celor două săptămâni de activități, elevii au participat la o probă de evaluare în baza căreia au obținut Certificatul  de competențe profesionale Europass Mobility și un Certificat de participare.

elevi calculatoare 1 (1)

„Rezultatele programului de formare profesională se vor reflecta în creșterea performanțelor școlare, a motivației și a interesului elevilor de a participa și la alte programe de formare profesională, îmbunătățirea cunoștințelor lingvistice și interculturale, dar, mai ales, se vor regăsi în activitatea profesională a viitorilor absolvenți, aceștia având șanse mai mari de ocupare a unui loc de muncă în domeniul pregătirii profesionale parcurse”, a mai spus prof. Maria Teodoreanu.

Elevii au fost însoțiți de prof. Popa Ion Olguța și de prof. Dumitriu Bogdan de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

Proiectul este în valoare de 57.940 de euro și este susținut integral de Comisia Europeană. A doua etapă a proiectului va avea loc în 2016.


Intră acum și în grupul de