Filmul horror regizat de rădăuțeanul Adrian Țofei, selectat la cel mai important festival de gen din Austria


Intră acum și în grupul de

Filmul horror realizat în Rădăuți de Adrian Țofei, ”Be My Cat: A Film for Anne”,  a fost selectat să participe la Festivalul ”Fright Nights” 2016, care va avea loc în perioada 9-15 mai, la Viena.

” Fright Nights – The ultimate festival of Angst”, fondat de Heinz Olbrich în 2005, este cel mai important festival internaţional de filme horror din Austria.

be my cat cast and crew at tiff (2)”Be My Cat: A Film for Anne” este regizat, produs și scris de Adrian Țofei, cu Adrian Țofei, Sonia Teodoriu, Florentina Hariton și Alexandra Stroe în distribuție. Filmul spune povestea un tânăr din România care recurge la gesturi șocante pentru a o convinge pe actrița hollywoodiană Anne Hathaway să joace în filmul său.

Pelicula a avut premiera mondială în martie 2015, la unul dintre cele mai mari festivaluri de filme de gen din lume – Fantasporto International Film Festival din Portugalia, premiera în România la TIFF, în Anglia la Bram Stoker International Film Festival, în America de Sud la Zinema Zombie Fest din Columbia și în Spania la Torremolinos. La Dracula Film Festival din Brașov filmul a câștigat Mențiunea Specială.

În decembrie anul trecut, filmul horror realizat în Rădăui  a câștigat marele premiu la cel mai important festival de profil din Australia.

„Be My Cat: A Film for Anne” este primul film de lungmetraj horror found footage (înregistrare recuperată) românesc, un gen cinematografic care urmează un șir al narațiunii ce se pretează a prezenta un film în totalitate, sau parțial, ca fiind o înregistrare video autentică, în cea mai mare parte fiind filmată chiar de protagoniștii istorisirii. Genul se caracterizează prin imagini luate de subiect, care face parte integrantă din acțiune cu cameră, prin calitate vizuală sau calitate audio slabă.

În prezent, rădăuțeanul Adrian Țofei lucrează la un nou film apocaliptic, „We Put the World To Sleep”. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de