Maria Andreea: Nu concep să petrec Paștele, în altă parte decât acasă, în Bucovina


Intră acum și în grupul de

Ca în fiecare an de Paște, cântăreața Maria Andreea Vârlan, stabilită în București, unde își desfășoară cariera artistică și urmează cursurile Facultății de Jurnalism, a revenit cu drag acasă, în Bucovina, pentru a petrece cu familia cea mai importantă sărbătoare a Creștinătății.

”Întotdeauna, în Săptămâna Mare, încerc să fiu acasă, pentru că aici, la noi, în Bucovina, se simt altfel Sărbătorile Pascale. De mică sunt obișnuită cu vocea și slujbele tatălui meu și de aceea caut mereu să fiu acasă, la Suceava, atât de Crăciun cât și de Paște”, a declarat pentru NewsBucovina frumoasa suceveancă.

Întoarsă nu demult dintr-o vacanță de vis petrecută pe meleaguri africane, artista ne-a povestit că i s-a propus în urmă cu două luni să cânte pentru diaspora din Barcelona chiar de 1 Mai, când se sărbătorește Ziua Internațională a Muncii, dar care, anul acesta, coincide cu prima zi de Paște.

”Cu părere de rău, a trebuit să refuz invitația prietenei mele din Spania, întrucât nu concep să petrec Sfintele Sărbători de Paște, în altă parte decât acasă, în Bucovina. E frumos de Paște să încerci să fii cu familia. Oricât de mult aș iubi muzica, o las puțin deoparte, în aceste zile, care amintesc de întâmplări triste din viaţa Mântuitorului”, a subliniat Maria Andreea.

Cântăreața, cunoscută publicului pentru faptul că a înregistrat în studiourile lui Eminem din Statele Unite, ne-a dezvăluit că gătitul o relaxează cel mai mult și că, an de an, își ajută mama la pregătirea bucatelor pentru masa de Paște.

Andreea Maria Varlan (2)

”Pregătesc bunătățile pentru Paște împreună cu surorile mele și cu mama, care este o gospodină desăvârșită. Din păcate, una dintre surori nu va putea ajunge acasă în această perioadă, pentru că studiază în Germania și a avut deja vacanță de Paștele catolic. Va fi puțin mai trist pentru că nu ne vom putea aduna toți cum facem în fiecare an, dar voi face în așa fel încât să asculte prin telefon Slujba de Înviere și să simtă și ea că este acasă”, a arătat artista.

Totodată, ea a ținut să le transmită tinerilor ca măcar în această perioadă să încerce să renunțe la ieșirile în cluburi și să conștientizeze importanța acestei sărbători.

”Anul acesta, noi tinerii, avem o mare provocare pentru că prima zi de Paște coincide cu ziua de 1 Mai, dar sunt de părere că poți, totuși, să lași cluburile care nu pleacă nicăieri, și să te apleci asupra tradițiilor pascale.

Din păcate, valorile creștine se pierd în rândul tinerilor și doar cei care mai au bunici la țară mai cunosc obiceiurile acestei sărbători.

De exemplu, nu mulți tineri știu că în Miercurea Mare nu se gătește cu ulei, în Vinerea Mare nu se coace până la Prohod, iar în Sâmbăta Mare se ține liniște, nu se ascultă muzică.

În Bucovina, în noaptea de Înviere nu se mai mănâncă deloc. Abia după sfințirea coșurilor, în dimineața de Paște, se consumă bucatele pascale. Nu trebuie să exagerăm, dar nici să nu uităm de semnificațiile profunde ale acestor zile.

De asemenea, pe cât posibil, în această săptămână este bine să participăm și la Denii, mai ales în Joia Mare, la citirea celor Douăsprezece Evanghelii și în Vinerea Mare la Prohodul Domnului, care este și slujba mea preferată”, a mai declarat Maria Andreea Vârlan. (Irina Lițu)

 


Intră acum și în grupul de