Pasionații de ciclism sunt invitați la cea de-a VI-a ediție a concursului MTB Dragomirna powered by ASSIST

Iubitorii de ciclism din toată țara sunt așteptați sâmbătă, pe 10 iunie 2017, la Dragomirna, la cel mai mare concurs de mountain-bike din Bucovina. Ajuns la cea de-a VI-a ediție, MTB Dragomirna powered by ASSIST este un eveniment organizat de magazinul de biciclete Monti Cond Serv și se adresează atât profesioniștilor, cât și persoanelor care își doresc să se bucure de o aventură de neuitat alături de prieteni și familie, în peisajul superb al pădurii din Dragomirna.

Zecile de bicicliști vor lua startul din parcarea Camping Dragomirna, lângă Mănăstirea Dragomirna din comuna Mitocul Dragomirnei. Se anunţă un traseu cu noi provocări, pregătit pentru toate categoriile de vârstă sau antrenament, ideal pentru competiţie sau pentru orice persoană care doreşte să aibă parte de o experiență distractivă pe două roți.

Cei mai buni concurenți care vor trece primii linia de start vor fi răsplătiți cu premii în valoare totală de peste 10.000 lei, dar și numeroase surprize pregătite de organizatori și sponsori, pentru ca fiecare persoană să aibă parte de o experiență memorabilă. În plus, fiecare participant la concurs va fi răsplătit cu un pachet de start care va include: tricou, cronometraj, număr concurs, coliere de prindere, o sticlă de apă, baton nutritiv, gel și alte produse benefice activității de cliclism.

Anul acesta s-a alăturat în susținerea acestui concurs cu tradiție și compania suceveană  ASSIST Software, în calitate de sponsor principal al evenimentului și promotor al mișcării și stilului de viață sănătos. Firma de IT, ASSIST Software, va fi reprezentată în cadrul competiției de peste 40 de bicicliști ai clubului ASSIST Biking Club, care se vor alinia cu entuziasm, la linia de start, alături de toți iubitorii de mișcare.

Tipuri de trasee competiționale

În cadrul Maratonului MTB Dragomirna powered by ASSIST doritorii pot opta pentru unul din cele 4 trasee special amenajate pentru a corespunde tuturor categoriilor de vârstă și pregătire.

Traseul lung este de aproximativ 50 km și străbate drumurile forestiere din preajma Mănăstirii Dragomirna, încercând să solicite cicliștii care practică sportul cu un nivel de dificultate mai ridicat. Traseul cumulează o diferență de nivel de aproximativ 950 de metri.

Traseul Scurt se adresează celor care au o mai bună pregătire în tainele pedalatului, având aproximativ 35 km și străbate drumurile forestiere de prin pădurile din preajma Mănăstirii Dragomirna. Drumul este pietruit, în totalitate Off Road, cu porțiuni de urcări cu înclinații medii. Diferența de nivel pentru această rută este de aproximativ 600 metri.

Traseul Family va avea o lungime de aproximativ 14 km și va fi pe drumuri forestiere, pietruite sau doar pământ, cu trafic inexistent. Acest traseu este special creat pentru distracția în familie. Prezintă o diferență de nivel de aproximativ 130 de metri, străbătând pădurile din vecinătatea Mănăstirii Dragomirna, oferind ocazia de a admira flora și fauna minunatei păduri.

Traseul Kids, special creat pentru cei mici, cu o lungime de aproximativ 1.5 km, are o dificultate mică și va fi amenajat în zona Camping Dragomirna.

Pentru primele tipuri de trasee, organizatorii recomandă ca participanții să fie echipați cu cască de protecție, bidon cu apă, ochelari pentru protecție împotriva insectelor și prafului, cameră de rezervă, kit scule și pompă.

Înscrieri și taxe de participare

Dacă dorești să te înscrii în competiție sau să fii la curent cu noutățile despre eveniment, o poţi face accesând www.club.monticond.ro.

Taxa de participare este stabilită la 50 de lei, în cazul înscrierii şi plăţii efectuate până în ziua competiţiei, şi de 60 de lei, în cazul înscrierii şi plăţii efectuate la faţa locului, în ziua competiţiei.

Taxa de participare se poate achita la magazinul Monticond (strada Universității, numărul 29, Suceava) (de luni până vineri, între orele 8:00 și 18:00 și sâmbătă, intre orele 8:00 și 14:00, sau prin virament bancar la Banca Transilvania, titular Club Sportiv Monticond, în contul RO17 BTRL RONC RT02 5649 1601 (plus comision de tranzacție – patru lei).

Categoriile de vârstă sunt:
– copii 4-6 ani (pentru Traseul Kids)
– copii 6-8 ani (pentru Traseul Kids)
– copii 8-10 ani (pentru Traseul Kids)
– copii 10-14 ani (pentru Traseul Family)
– feminin open (pentru Traseul scurt și Traseul lung)
– masculin 15-18 ani (pentru Traseul scurt)
– masculin 19-29 ani (pentru Traseul scurt și Traseul lung)
– masculin 30-39 ani (pentru Traseul scurt și Traseul lung)
– masculin 40-49 ani (pentru Traseul scurt și Traseul lung)
– masculin 50+ (pentru Traseul scurt și Traseul lung)

Programul competiției MTB Dragomirna powered by ASSIST

8:00 – 9:30 / înscrieri la fața locului
8:00 – 9:30 / ridicarea pachetelor de start
09:45 / ședință tehnică
10:00 / start tura lungă
10:10 / start tura scurtă
10:20 / start tura family
12:00 / start tura kids

MTB Dragomirna powered by ASSIST se bucură în acest an de susținerea sponsorilor: ASSIST Software, Adria, AJSPT Suceava, Arisun Tires, Autoadria SRL, Calcarul Pojorâta, Generali Asigurări, Jidvei, Kalman Distribution, Killer, Marvel SRL, Pepenero Pizza și Tipografia Celestin, care au acceptat provocarea de a contribui la realizarea uneia dintre cele mai frumoase competiții sportive din zona Bucovinei.