Suceveanul Andrei Ursachi, mentor în cadrul unui eveniment unde participanții învață cum să construiască o companie într-un weekend


Intră acum și în grupul de

Tânărul antreprenor sucevean Andrei Ursachi face parte din echipa de mentori a unui eveniment de 54 de ore unde participanții învață cum să construiască o companie într-un weekend.

Potrivit organizatorilor, în perioada 16 – 18 februarie 2018, la Iași, se va desfășura Techstars Startup Weekend, un eveniment care a ajuns la a 5-a ediție, adunând peste 350 de participanți care au lucrat la dezvoltarea unui produs sau afaceri. Echipa de organizare este formată din opt voluntari ieșeni care își doresc dezvoltarea antreprenoriatului local.

„Startup Weekend Iași aduce împreună pasionații de development, design, marketing, sales, dezvoltarea unui business și antreprenoriat din zona Moldovei, pentru a forma echipe și dezvolta idei în afaceri viabile. Participanții vor selecta cele mai promițătoare idei și vor forma echipe pentru a le dezvolta pe parcursul celor 54 de ore. Mai mult, antreprenori locali și internaționali îi vor mentora, împărtășind din experiența și cunoștințele lor”, arată organizatorii.

Sursa citată precizează că structura evenimentului este împărțită în trei etape:

  1. pitch-ul inițial – vineri seară – prezentare scurtă, de un minut sau două, cu scopul de a convinge alți participanți să susțină și să lucreze la ideea propusă. Oricare participant poate să susțină un pitch sau mai multe;
  2. dezvoltarea ideii – vineri seară până duminică seară – se formează echipele și începe munca pentru transformarea idei într-un produs sau afacere cu potențial pe piață. În această etapă participanții vor primi ajutor și sfaturi de la antreprenorii-mentori locali și internaționali, atât pentru a valida ideea și implementarea, cât și pentru a descoperi nișa potrivită de piața. De asemenea, vor avea acces gratis la resurse digitale oferite de comunitatea Techstars Startup Weekend: $300 de la Google Cloud Platform și un domeniu .co gratis.
  3. pitch-ul final – duminică seară – prezentare și demo al produsului sau afacerii cu scopul de a convinge juriul să premieze echipa și ideea implementată.

„Startup Weekend e singurul eveniment de antreprenoriat care te învață practic cum să îți validezi ideea într-un timp atât scurt (54 de ore). Pe toată perioada weekendului participanții au acces la cei 10 antreprenori-mentori internaționali și naționali, care ajută cu sfaturi și expertiza lor. În cadrul evenimentului mulți participanți își găsesc viitorii cofondatori care au cunoștințe în arii complementare și duc la succesul afacerii. Ești pregătit să devii antreprenor?”, arată Cătălin Scripcariu, Program Manager.

Costul unui bilet variază între 29 de euro (pentru studenți) și 50 de euro, iar înscrierile se fac la: http://bit.do/bileteSW2018. Evenimentul de 54 de ore va avea loc în noul birou Endava, clădirea E5 – parter, str. Palat nr. 3B(Complexul Palas) și va începe vineri, 16 februarie, la ora 18:00, încheindu-se duminică, 18 februarie, ora 21:00.

Techstars Startup Weekend este un eveniment de 54 de ore la care participanții învață cum să construiască o companie într-un weekend. Din 2007, Techstars Startup Weekend a avut loc în peste 150 de țări și a adunat peste 200.000 de alumni. Participanții își duc produsul sau afacerea la următorul nivel, devenind parte din cea mai mare rețea globala de antreprenori.

Conform site-ului personal, Andrei Ursachi a dezvoltat până la vârsta de 25 de ani șase afaceri, cea mai mică dintre ele cu o cifră de afaceri de peste 100.000 euro.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de