Produsul „Trutta Dux” al Valeputna, premiat cu „Monde Selection -Silver Award” de Internațional Quality Institute Bruxelles. Același produs a fost premiat și în 2016. Directorul Valeputna: Urăm mult succes și altor branduri locale care vor adopta același drum


Intră acum și în grupul de

Compania Valeputna, brand românesc de produse Gourmet din pește, a anunțat, luni, că a câștigat unui nou trofeu internațional, respectiv “Monde Selection”, cel mai vechi premiu Gourmet, existent din anul 1961.

Potrivit unui comunicat al companiei, după ce în 2016 a obținut două stele de aur “Superior Taste Award” acordat produsului “Trutta Dux” de ITQI Bruxelles, iar În 2017 o stea de aur “Great Taste Award” acordat produsului “Păstrăv afumat de Valeputna”, de GFF Londra, în 2018  a venit rândul “Monde Selection”, cel mai vechi premiu Gourmet, existent din anul 1961.

„După un proces de evaluare care a durat patru luni, și după testarea senzorială și în laborator, a peste 20 de parametri, de un juriu format din 70 de chefi din circuitul Ghidului Michelin, produsul Trutta Dux a obținut premiul “ Monde Selection -Silver Award””, se arată în comunicat.

Acest premiu este acordat de Internațional Quality Institute, instituție cu sediul în Bruxelles.

 

“A fost provocator tot ce a fost de traversat, dar am reușit performanța să dezvoltăm un business complex, și am adus un suflu nou într-o piață cu multe provocări și riscuri. Preocuparea noastră continuă a fost de a construi afacerea pe principii etice, ceea ce a generat și generează relații interumane și profesionale de foarte bună calitate. Ne bucurăm să fim o companie românească cu produse de înalta calitate și le urăm mult succes pe viitor și altor branduri locale care vor adopta același drum!”, a transmis CEO-ului companiei, Florin Irimescu.

Valeputna, brandul Premium sub care sunt comercializate produsele, este un tribut adus primei păstrăvării din România, înfiinţată în Valea Putnei în 1896 sub denumirea de „Valeputna Fischbruthutte”, dar și artizanilor cărora le datorăm secretele reţetei de afumare.

Potrivit companiei, în Valea Putnei a fost inventată delicatesa locală cunoscută sub numele de Cobză, păstrăv afumat cu conuri de brad și lemn de fag, îmbrăcat în cetină de brad și legat cu nuiele de alun.

Povestea spune că aceasta a fost inventată în 1927 cu ocazia petrecerii date la Castelul Regal din Poiana Iţcani (situat pe Valea Putnei) în cinstea Încoronării Majestăţii Sale, Regele Mihai.


Intră acum și în grupul de