Peste 500 de șoferi verificați cu etilotestul de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de agenții de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră, au organizat în perioada 30 – 1 aprilie a.c., o acţiune pe raza județului pe linia identificării conductorilor auto care conduc vehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, au fost  testaţi cu aparatul etilotest 509 conducători auto, fiind constatate 9 infracțiuni, din care 4 alcoolemii și 5 fapte de altă natură.

De asemena, polițiștii au aplicat 180 sancţiuni contravenționale, în valoare de 67.735 lei.

„Poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare”, a precizat Poliția Suceava.

Un bărbat de 26 de ani, din județul Vaslui, a fost depistat vineri, la ora 22.40, de o patrulă din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, pe DC Pietroasa, din comuna Voitinel, cu o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un bărbat de 34 de ani, din orașul Cajvana, a fost prins duminică seara, de un echipaj din cadrul Poliției orașului Solca pe DJ 178, din comuna Arbore, cu o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri polițiștii au deschis dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


Intră acum și în grupul de