Șemineul cu puterea unei centrale termice pe gaz, există!


Intră acum și în grupul de

Dacă dispui de spațiul necesar, cea mai bună soluție de încălzire a spațiului, unde tu, împreună cu familia sau cei dragi ție urmează să petreceți clipe memorabile, înconjurați de căldura îmbietoare a focului de lemne, devine aproape fără dubiu, instalarea unui semineu pe lemne tradițional. Trebui să știi că ultimele modele de șeminee de pe piață, sunt tot mai versatile și mai performante, reușind să acopere necesarul de căldură, nu doar pentru camera unde urmează să fie instalat, ci și pentru camerele adiacente, împrumutând principiile de funcționare de la centralele clasice pe gaz.

În acest caz, o să ai nevoie de un șemineu racordat la sistemul de distribuție al aerului cald, având o putere mult mai mare, astfel încât să genereze o cantitate suficientă de căldură pentru a acoperi necesarul de încălzire uniform pentru toate camerele locuinței sau spațiului tău. Sistemele de distribuție al aerului cald sunt compuse din burlane flexibile din aluminiu cu diametrul de 150 mm, 12 m – lungimea totală iar lungimea ramurilor individuale să nu depășească 4 m. Conductele trebuie să fie cât se poate de drepte, pentru a evita pierderile și durata pătrunderii agentului termic în calorifere.

În plus, dacă dorești să folosești șemineul ca pe sursă de căldura pentru întreaga locuință, dar și pentru producere de apă caldă, cea mai potrivită variantă este un termosemineu. Focarul acestuia poate fi racordat la sistemul de încălzire existent în locuință, și poate încălzi și apa menajeră. Este important să știm că un astfel de dispozitiv, trebuie să fie dotat cu pompă, filtre, elemente de siguranță și control, conform proiectului și legislației în vigoare.

Anterior instalării propriu-zise a unui șemineu, coșul de fum trebuie verificat înainte de racordarea la focar. Trebuie să aibă un diametru corespunzător, cel puțin la fel de mare ca și diametrul conductei de pe focar, și o înălțime de eficiență, de cel puțin 5 metri de la capătul ventilației. Orice racordare improvizată, cu materiale nepotrivite, conduce la funcționarea incorectă a focarului, cauzând inclusiv incendieri accidentale.

Dacă ești hotărât și nu știi de unde să pornești construcția unui șemineu, îți recomandăm să începi de la alegerea tipului potrivit de focar, care trebuie să fie în conformitate cu proiectul și nevoile tale de încălzire. Specialiștii în solutii de încălzire de la Alego.ro, te vor ajuta să alegi tipul de putere al focarului în funcție de spațiul, materialele din care este construit imobilul, vechimea construcției, energie scăzută etc. În cazul termoșemineelor, se ia în considerare și cantitatea de apă ce trebuie încălzită, astfel, puterea necesară este aleasă după două criterii: încălzirea apei și al aerului. Focarul ales trebuie să fie racordat corespunzător la coșul de fum și la sistemul de distribuție al aerului cald, dar și la sistemul de încălzire al locuinței în cazul termoșemineelor. Racordarea la coșul de fum, reparația și întreținerea acestuia trebuie realizată de o firmă specializată, iar cei de la Alego.ro sunt numai buni pentru acest proces delicat, fiind bine pregătiți profesional și licențiați în montarea și livrarea de proiecte de șemineu, soluții de semineu electric și a unei întregi game de termoșeminee și sobe pe lemne, la cele mai înalte standarde de siguranță și confort de pe piața de specialitate.


Intră acum și în grupul de