Suceveanca Luiza Achitei, ajunsă în Cartea Recordurilor pentru participarea la organizarea celui mai mare festival de pizza din lume, îi învață pe tunisieni să prepare cea mai bună pizza italiană


Intră acum și în grupul de

Suceveanca Luiza Achitei, cea despre care am relatat că a patricipat la un record de Cartea Recordurilor pentru organizarea celui mai mare festival de pizza din lume, a ajuns recent în Tunisia, unde îi învață pe localnici să pregătească o pizza ca la carte.

Luiza ne-a mai relatat că a fost invitată să participe la primul campionat de pizza organizat în Tunisia.

„Cei din Tunisia ne-au rugat să mergem să îi învățăm nu doar rețeta de pizza tipică italiană, dar și normele de bază, atât pentru obținerea unui aluat tradițional italian, cât și cele de igienă și conservare a produselor. Această colaborare va fi un prilej pentru elevi din Tunisia pentru a învață tainele meseriei de pizzaiolo”, a declarat suceveanca stabilită în Italia pentru NewsBucovina.

De asemenea, Luiza Achitei se mândrește cu faptul că a ajuns în Tunisia alături de cei mai importanți specialiști în domeniu din Italia, precum Alessandro Ceci, Mauro Ianucci și Bruno Brunori.

Potrivit Luizei, acesta este „o experiență minunată care va crea în viitor multe lucruri importante”.

Amintim că Luiza Achitei este originară din Suceava, dar locuiește de peste 20 de ani în Italia. Acolo, suceveanca și-a deschis o școală de pizza. Anul acesta, Luiza a participat la realizarea unui record de Cartea Recordurilor pentru că a participat la organizarea celui mai mare festival de pizza din lume (Festa della Pizza), care a avut loc anul acesta la Roma și la care au participat peste 1000 de persoane.


Intră acum și în grupul de