Tu știi cum să construiești bucătăria visurilor tale? Iată 4 greșeli pe care le faci involuntar în timpul renovării!


Intră acum și în grupul de

Locuința personală este cea mai importantă atunci când vine vorba despre relaxarea și buna dispoziție a fiecărui om. Pentru că românii își petrec majoritatea timpului liber în propria casă, amenajarea interioară este esențială, motiv pentru care aceștia se pregătesc temeinic atunci când renovează sau își achiziționează un apartament.

Bucătăria este una dintre cele mai utilizate camere dintr-o locuință. Aici, se adună toți membrii familiei, care vor să petreacă timp de calitate împreună. Pentru cei mai mulți dintre români, utilitatea și funcționalitatea acesteia este extrem de importantă, dar nici aspectul nu trebuie lăsat deoparte. Pentru a le îmbina pe toate trei, trebuie să ții cont de câteva noțiuni.

Iată 4 greșeli pe care trebuie să le eviți atunci când renovezi o bucătărie:

  1. Alegerea greșită a țevilor de instalație

Primul lucru pe care trebuie să îl faci, înainte de a renova o bucătărie, este să verifici țevile din interiorul pereților. Dacă ai o locuință construită cu mult timp în urmă, acestea se pot uza și îți pot crea probleme. Neacordarea atenției acestui aspect este o greșeală de care trebuie să te ferești. Cea mai potrivită este țeava rotundă, deoarece rezistă presiunii mari a apei, are durată de viață îndelungată și o aplicabilitate sporită în condiții de vreme extremă. Este o investiție care te va scăpa de griji sau de alte cheltuieli suplimentare.

  1. Delimitarea incorectă a spațiului

Dacă îți dorești o bucătărie completă, care să dispună de toate utilitățile de care ai nevoie, este foarte important să ai un plan de delimitare a spațiului. Locul în care vei lua masa trebuie amenajat în partea opusă aragazului și a cuptorului, pentru ca mirosul mâncării și aburul degajat de aceasta să nu deranjeze. Cele mai importante sunt dulapurile pentru depozitare. Dacă îți dorești un design plăcut, poți opta pentru o bucătărie modernă, vintage  sau pentru una clasică. Indiferent de model, alege o culoare care să fie în contrast cu cea a pereților. Dacă vrei să afli mai multe despre delimitarea și amenajarea spațiului, dă click aici și pune în practică metodele care ți se potrivesc.

  1. Achiziționarea corpurilor de iluminat nepotrivite

Alegerea corpurilor de iluminat este mereu o provocare atunci când îți renovezi bucătăria. Acestea trebuie achiziționate în funcție de culoarea și de modelul mobilierului. De asemenea, trebuie să fii foarte atent pentru ce surse de lumină optezi. Pentru bucătărie, cea mai potrivită este cea rece, deoarece te ajută să distingi mai bine nuanțele și detaliile, stimulează concentrarea și crează o atmosferă prielnică muncii. Dacă ai o încăpere mare, nu te sfii să montezi mai multe spoturi, deoarece îți vor face viața mai ușoară.

  1. Alegerea electrocasnicelor necorespunzătoare

Alegerea greșită a electrocasnicelor poate micșora considerabil spațiul unei bucătării. Dacă nu ești o persoană care gătește constant, poți folosi o plită electrică. Aceasta este extrem de practică și nu ocupă mult loc. Chiar și frigiderul este, de foarte multe ori, un obiect greu de integrat, dar și pentru el există soluții. Majoritatea românilor aleg incorporarea acestuia în mobilierul bucătăriei, mascându-l astfel și creând impresia unui tot unitar.

Așadar, cu puțin efort și multă inspirație, poți avea bucătăria pe care ți-o dorești. Tot ce trebuie să faci este să fii atent la detalii, să gândești practic și să alegi un design care să fie potrivit stilului tău de viață! (S.E.O.)

Sursa foto: Shutterstock.com


Intră acum și în grupul de