Află AICI care sunt cele mai eficiente metode pentru a-ți curăța încălțămintea albă!


Intră acum și în grupul de

Pantofii de culoare albă se află printre cei care pot fi asortați cu orice ținută vestimentară. Dacă și tu preferi o astfel de încălțăminte, însă eviți să o cumperi datorită faptului că se murdărește foarte repede, trebuie să știi că lucrurile nu sunt atât de grave precum par.

Nu este atât de dificil să cureți pantofii albi, astfel încât aceștia să arate ca noi. Prin urmare, dacă vezi pe site o pereche care îți place la nebunie, nu renunța la ea din simplul motiv că ți-e teamă de felul în care va arăta după câteva purtări.

Iată cele mai eficiente 7 metode pentru a-ți curăța pantofii albi:

1.     Bicarbonat de sodiu și detergent pentru vase

Bicarbonatul de sodiu este un remediu minune, care te poate ajuta în foarte multe situații. În acest caz, se amestecă detergent de vase și bicarbonat și se freacă încălțămintea cu această soluție, folosind o periuță.

După câteva minute, îndepărtează resturile cu o cârpă albă, de pânză, umedă, apoi pune pantofii la uscat, de preferință în aer liber. Ai grijă, însă, ca detergentul de vase folosit să nu fie unul foarte colorat.

2.     Bicarbonat de sodiu și oțet

Amestecul trebuie pregătit precum cel de la punctul 1, însă, în locul detergentului, se folosește oțet. Rezultatul este la fel de eficient, iar pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt aceiași.

3.     Înălbitor

Pentru a fi ca nouă, talpa trebuie curățată cu înălbitor. Înainte de a începe, protejează-ți mâinile cu mănuși. Înmoaie un tampon de bumbac în lichid și freacă cu atenție părțile de cauciuc ale pantofilor. La final, șterge totul cu o cârpă umedă.

Dacă alegi să cureți și partea superioară a încălțămintei cu înălbitor, folosește un amestec foarte diluat. Clătește bine pantofii, umple-i cu hârtie, apoi pune-i la uscat la aer.

4.     Pastă de dinți

Este necesar să utilizezi o pastă de dinți albă, să umezești o periuță și să freci foarte bine țesătura cu mișcări circulare. Astfel, poți curăța și marginea tălpii de cauciuc, căci îndepărtează eficient petele și murdăria. Îndepărtează excesul de spumă cu un prosop umed și apoi șterge pantofii.

5.     Radieră

Radiera este cea mai la îndemână pentru a îndepărta petele și murdăria de pe tălpile din cauciuc. Poți chiar să păstrezi una în geantă, pentru a o folosi în situații de urgență. Tot ce trebuie să ai în vedere este să fie o una albă, nu colorată!

6.     Soluție de îndepărtare a ojei fără acetonă

Dungile de murdărie de pe talpa pantofilor pot fi îndepărtate cu un tampon de bumbac, înmuiat în soluție de îndepărtare a ojei, fără acetonă. Ai grijă, însă, ca, la final, să cureți încălțămintea cu o cârpă umedă, pentru a nu fi afectat cauciucul.

7.     Vaselină

Vopsea, urme de murdărie, decolorare, toate pot fi îndepărtate de pe pantofii din piele albă sau artificială. Șterge orice pată cu un tampon de bumbac sau cu o cârpă, înmuiate în vaselină, considerată de foarte mulți o soluție miraculoasă, cu numeroase beneficii.

Pentru fiecare dintre soluțiile de curățare de mai sus este recomandat ca, la final, să se usuce încălțămintea la soare, după ce a fost umplută cu hârtie. De asemenea, trebuie să știi că NU este recomandat să speli astfel de pantofi în mașina de spălat. Rezultatul va fi o pereche de încălțări cu urme inestetice, iar lipiciul își va pierde proprietățile datorită căldurii și a detergentului. Prin urmare, cumpără-ți încălțările pe care ți le dorești, chiar dacă acestea sunt de culoare albă, căci acum ai la îndemână cele mai eficiente soluții de curățare. (S.E.O.)

Sursa foto: shutterstock.com


Intră acum și în grupul de